Ветерани АТО провели мирний мітинг у Харкові, озвучивши свої претензії і вимоги, які представники місцевої влади можуть виконати.

У спланованою і організованою акції взяло участь близько ста осіб, повідомила "Медіа група "об'єктив".

Мітингувальники зібралися біля будівлі Харківського господарського суду. У багатьох в руках були плакати, таким чином, воїни звернулися до українських суддів. Написи на плакатах були досить промовистими: "Суддя не забирайте нашу землю", "Землю воїнам АТО". Втім, до присутніх людей так і не вийшов ніхто з офіційних осіб для ведення діалогу.

При цьому ветерани АТО охоче розповідали про суть конфлікту журналістам. Зараз у Господарському суді знаходяться на розгляді справи по примусової передачі в оренду приватним підприємствам близько чотирьохсот земельних ділянок, які були вже до цього часу передані державою у власність учасникам АТО і скасування їх права на власність.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Українські бійці справедливо вважають, що стався схвалений чиновниками рейдерське захоплення земель. Ветерани сподіваються в рамках закону домогтися справедливості, не висуваючи жодних загроз. Вони вважають, що мають право на обіцяну державою землю після того, як відстоювали незалежність України протягом п'яти останніх років.

Портал "Знай.иа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.иа" повідомляв про те, що початку першої повноцінної тижні червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували «полювання» на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.