В обласному лабораторному центрі МОЗ в Запорізькій області повідомили, що в ягодах, які продаються у місті, знайшли неприємний сюрприз.

Так, паразитологи виявили в полуниці, яку продають на ринках в Запоріжжі, аскарид.

Лікарі настійно не рекомендують куштувати ягоди з прилавка, не вимивши попередньо.

полуниця

Ягідний сезон у розпалі, втім, за порадою лікарів не слід надто налягати на куплені на ринках чи в магазинах ласощі. Як це не дивно звучить, але у ягодах також можуть бути паразити, що можуть нашкодити організму людини.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Напевне немає людей. які не люблять полуницю. Хто не вирощує вдома, купують її на ринка, і більшість покупців вважають, що на ринку вона безпечніша, ніж у магазинах.

Однак, ринок - не значить якість.

Люди, які приходять купити полуницю, куштують її прямо з прилавків. Однак варто памятати. що цього робити не слід, адже полуниця не мита.

Але у такій звичайній дегустації, за словами лікарів, криється небезпека. На немитій ягоді можуть знаходитись яйця аскарид, які потрапляють в організм та призводить до появи паразитів в організмі.

ринок

Варто дотримуватися простих правил особистої гігієни, мити руки з милом перед їжою, а також правильно мити ягоди.

Для цього потрібно не просто промити під проточною водою, а краще замочити на 15-20 хвилин у холодній воді, а потім на 2-3 секунди занурити у воду температурою 60 градусів.

Нагадаємо, ціна на звичайний обід посадить українців на жорстку "літню" дієту.

Як повідомляв Знай. ua, на що українці витрачають найбільше.

Також Знай. ua писав, що вартість звичайного обіду змусить українців сісти на дієту.