Українці прагнуть підтримки західного вектору зовнішньополітичного розвитку, державного статусу однієї української мови та вважають Росію агресором через події в Криму та на Донбасі. Такі результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 29 травня – 3 червня 2019 року.

Згідно з отриманими фахівцями дослідження громадської думки даними, абсолютна більшість - 88% очікують радикальних змін в країні. Лише 4% виступають за стабілізацію ситуації, аби не було гірше, 5% – за повернення у минуле.

62% респондентів виступають за вступ України до Європейського Союзу. Проти цього наразі 22% опитаних.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще
Підтримка прозахідного вектору надалі переважає: 62% – за вступ України до Європейського Союзу (22% – проти), 53% – у НАТО (31% – проти). При виборі кількох векторів економічної інтеграції – 57% за вступ до ЄС, 24% – за рівновіддаленість від Росії та Заходу, 10% – за вступ до Митного Союзу.

Дві третини опитаних – за те, щоб українська мова була єдиною державною мовою. 21% виступають за надання російській державного статусу, ще 11% – за її офіційний статус. Найбільше тих, хто виступає за статусність російської мови, – серед мешканців Сходу.

65% вважають Росію агресором щодо України. 27% – протилежної думки. При цьому більше 60% – за дипломатичні шляхи врегулювання проблеми війни на Донбасі (38% – за припинення військових дій та замороження конфлікту, 22% – за надання цим територіям самостійного або ж федеративного статусу у складі України). Лише 5% – за повне відділення окупованих земель. З іншого боку 18% підтримують продовження військових дій до повного відновлення української влади на всьому Донбасі.

Нагадаємо, українці підказали Зеленському, що потрібно змінити у першу чергу: чекають мільйони людей.

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський назвав точну дату розпуску Верховної Ради.

Також Знай.ua писав, що команда Зеленського розвіяла всі скандальні міфи цього тижня.