Православна церква в цей день вшановує пам'ять апостола від 70-ти Карпа, єпископа. За повір'ям, цей святий приносить удачу всім тим, хто займається рибальством. На Русі вважалося, що на Карпа добре ловляться його «тезки» — коропи, звідси і назва свята: «Карполов». Тому чоловіки в цей день дружно виходили на риболовлю. Інші назви свята: «Карп», «День Карпа», «Земля-кудесниця».

Карп був послідовником святого Павла в 1 столітті, його наставник провів з ним багато часу, переконався, що Карп побожний, твердий духом і непохитно вірить в Бога. Він поставив його єпископом Берії (Фракійське місто). Тут Карп багатьом допоміг прийти до істинної віри. Але юдеям не подобалося його вчення, тому єпископа жорстоко вбили.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 8 червня

Майстрам з ремонту печі можна встановити свою ціну за послуги, і з ним не можна торгуватися, але і він не повинен просити більше, ніж може дати сім'я, тому що тоді станеться лихо і він залишиться без заробітку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сьогодні не можна підмітати підлогу після заходу сонця, тому що в роду багато будуть хворіти на рак. Все тому що домовики в цей день не можуть захистити будинок, сім'ю і навіть себе. Також краще не вирушати в поїздку, не міняти роботу, не звертатися в органи влади і не міняти квартиру. День принесе багато несподіванок, здебільшого неприємних. Уникайте конфліктів і неприємних людей.

Народні прикмети на 8 червня

Приказки та прикмети на Вознесіння 2019

  • Хороший урожай щавлю 8 червня – літо буде теплим.
  • Достаток комарів – до теплих, але дощових днів в кінці місяця.
  • Багато коників – до посушливих днів.
  • Рибу видно біля поверхні і навіть періодично вистрибує, значить в найближчі дні погода буде сирою.
  • Качки пірнають і плескаються – до швидкого дощу.
  • Жаби голосно квакають – найближчим часом варто очікувати дощів.
  • Якщо на береги річок виповзли з води раки, то очікується сильна негода, що супроводжується дощем.
  • Народженим 8 червня належить пройти в житті багато випробувань. Вони вміють знаходити «живу» глину і домовлятися з землею. Це, як правило, хороші гончарі. Носити їм слід рубін.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.