Українців почнуть масово штрафувати

З 1 травня 2019 року вступили в дію нові норми закону про ЖКГ. Документ регламентує введення пені за комунальні борги. Вона торкнеться в тому числі тих боргів, які виникли після цієї дати.

Фактично ж штрафи почнуть діяти тільки після 10 червня. Про це в інтерв'ю UBR.ua розповів генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

Зеленський виконує обіцянки, доленосний законопроект вже готовий

У Зеленського розповіли, що депутатів каратимуть за голосування не своїми картками. Відповідний законопроект найближчим часом внесуть у Верховну Раду України.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Командою президента вже розробила законопроект про покарання депутатів за "кнопкодавство". Передбачається, що законопроект Зеленського дозволить внести зміни до Кримінального кодексу і передбачити покарання за неособисте голосування народних депутатів.

Для українських водіїв запрацюють нововведення вже з 1 вересня

В Україні встановлять шумові смуги на найбільших українських трасах. Нововведення торкнеться доріг вищої категорії (I-II категорії) і вступить в силу вже з 1 вересня цього року.

"Такі смуги можуть влаштовуватися на узбіччях і ділянках дороги з підвищеною небезпекою. Під час наїзду автомобіля на них водій і інші пасажири відчувають сильну шумове та вібраційне дія, що примушує інтуїтивно скидати швидкість і підвищувати увагу на дорозі", - йдеться в повідомленні.

За що покарає українців новий закон

Скоро на держслужбовців чекають нові штрафи. Українцям розповіли, кого і за що покарають копійкою. Кумівство, подарунки та звільнення — все це залишиться далеко в минулому, інакше покарання не уникнути.

Обмеження щодо сумісництва та суміщення поширюється виключного на осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Партія Порошенка поповнилася новими особами

Перейменована партія екс-президента "Європейська солідарність" оприлюднила списки кандидатів, які йдуть на дострокові парламентські вибори 2019.

Так політсили увійшли лідер партії Петро Порошенко, також у трійці лідерів спікер Верховної Ради Андрій Парубій та віце-спікер Ірина Геращенко. Четвертим номером йде командир 95 окремої аеромобільної бригади Михайло Заброцький.