У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті преподобного Ісаакія Далматського, ігумена. Інші назви свята: «Ісаакій», «Змійовик», «День Скипера Змія». Вважалося, що на Ісаакія плазуни влаштовують весілля. Тому гуляти в полі або в лісі в цей день було дуже небезпечно. Берегли також і худобу, не виганяючи її на пасовища.

Ісаакій – чернець-відлюдник, який жив у 4 столітті недалеко від Константинополя. В цей час правив у Римі Флавій Юлій Валент, який був затятим поборником аріанської єресі. За його наказом закривали християнські храми, потім їх або руйнували, або переробляли в стайні. Ісаакій не витерпів такого безчинства, тому відкрито виступив проти правителя. Скоро армію Валента розбив цар Феодосій, а Ісаакія призначили ігуменом монастиря, який потім назвали Далматським.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 12 червня

Якщо ви сьогодні знайшли зміїну шкіру, не варто боятися, її можна покласти під поріг вхідних дверей, тоді в будинку буде панувати мир і спокій. Сьогодні небажано ходити в ліс, поля і навіть парки, тому що змії можуть вкусити. Крім того, не можна вбивати змій, тому що потім їх родичі вам помстяться. А якщо вбити змію і повісити її на березу, то за народним повір'ям піде дощ. Також сьогодні не можна брехати, хитрувати, приховувати щось і всіляко викручуватись.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Народні прикмети на 12 червня

Приказки та прикмети на Вознесіння 2019

  • Якщо вранці трава без роси – ввечері буде дощ.
  • На світанку і заході сонце чисте, блідо-рожевого або золотистого кольору, значить найближчі дні будуть погожими.
  • Примічали в цей день звідки дме вітер. Якщо він дув з півдня, то осінь буде теплою, якщо із заходу, то дощова, а якщо з півночі, то рання холодна.
  • Рясний цвіт шипшини гарантує сувору зиму.
  • Крик сови віщує холодні дні.
  • Якщо павуки посилено працюють (ткуть свої сіті) погода буде змінюватися.
  • Народжені 12 червня володіють хорошим здоров'ям і мають здібності заговорювати зміїний укус.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.