В церковному календарі це день вшанування пам'яті двох святих апостолів від 70-ти Єрма (Єрмія) Далматського, єпископа і мученика Єрмія Команского. Інші назви свята: «Веремій-бобівник», «Єремєєв день». Назву «бобівник» свято отримало за те, що в цей день було прийнято саджати боби, а «розпрягальник» – за те, що у цей час закінчували сівбу і селяни распрягали коней.

В цей день потрібно особливо уважно ставитися до коней. Їм бажано дати різні ласощі. Якщо у вас є кінь, виведіть її відпочити, поїсти трави, викупайте і приведіть в порядок. Часто коні дуже важко працюють, а це своєрідна подяка їм.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Наші предки вірили, що після посіву ярових на поля приходить Житній дід або Польовик замість людей. Це злісна і не любляча людей істота. Тому він часто жартує над ними, якщо заснути в полі, то він може зробити так, що людина довго не може прокинутися, хоча дуже старається, а потім весь день ходить сонна. Будьте обережніше в полях, раптом предки все ж були праві.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

А вони дуже шанобливо до нього ставилися, щоб не зіпсував хліб і не напускав змій у полі, його намагалися по-різному задобрювати. Йому потрібно принести страви: яйця, тушку півня, але тільки без голови. Їх слід кинути в рів далеко від дороги. А на зиму йому залишали яблука і трохи зерна.

Народні прикмети на 13 червня

Жінкам в цей день треба провести час, працюючи вдома або в городі. Також слід посадити боби, тоді вони принесуть хороший урожай. Тому інколи це свято називали ще Бобовником.

Дівчатам бажано провести час з подругами, подбати про придане, отримати досвід у заміжніх жінок, змайструвати щось своїми руками. Ще сьогодні можна проводити різні ритуали і обряди на любов.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.