Всесвітній день вітру

Створення цього дня ініціювали Європейська асоціація вітроенергетики і Всесвітня рада з енергії вітру. Метою цього дня є привернення уваги суспільства до того, який великий потенціал у вітроенергетики.

Експерти вважають, що розвиток цієї галузі зможе вирішити багато проблем енергетики, економіки та екології. Якщо активно працювати в цьому напрямку, то можна скоротити величезні суми, які вкладають в енергетику. В результаті знизиться проблема викопного палива і світ подолає кризу глобального потепління.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Всесвітній день поширення інформації про зловживання у відношенні літніх людей

Цей день заснувала Генасамблея ООН в 2011 році. І сьогодні всі висловлюють незгоду з приводу зловживання старшими поколіннями, їхнім становищем. Літні люди стикаються з багатьма проблемами: з ними погано поводяться рідні і близькі, вони отримують психологічні травми, стають жертвами фізичного насильства, сексуального та фінансового тиску, з ними недбало і недоброзичливо поводиться медичний персонал і органи соціального захисту.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Троїцька батьківська субота

Ця субота перед Трійцею має особливе значення. У православ'ї це день поминання покійних. Церква закликає у суботу поминати близьких, щоб гріхи всіх душ очистила рятівна благодать Святого Духа. У всіх храмах проводять заупокійні літургії та панахиди. Також можна замовляти поминання окремих імен покійних.

Свято оселедця (День прапорців)

За традицією цей день проводять в одну з субот червня після того, як в порт доставлять перший оселедець. Це особливий улов так як оселедець стає ідеального розміру і має 14% жиру. Ще день називають Днем прапорців, тому що гавань містечка Схефенингена і найближчі вулиці прикрашають прапорцями. Це відмінне свято, щоб поїсти першого оселедця, а перше судно з таким вантажем, яке зайшло в порт міста, отримує грошову премію.

Православні свята:

  • Великомученика Іоанна Нового, Сочавського.
  • Києво-Братської ікони Божої Матері.
  • Седмиця 7-ма по Пасці. Троїцька батьківська субота.

В'юн Зелений

В цей день відзначали свято Зеленого В'юна — або, як його ще називали, Вьюнец. Це старовинний руський обряд, але зараз точно не відомо в чому його суть. Але знаємо, що люди збиралися за околицею вранці, ходили по вулицях натовпом і співали пісні. Їх вони присвячували парам, які будуть одружуватися цього року. Молоді пригощають дорослих людей вином, а дітям дарують гроші або цукерки.

Народні прикмети на 15 червня

Іменини в цей день

Дмитро, Іван, Костянтин, Марія, Никифор, Уляна

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.