Міжнародний день йоги

День заснувала Генасамблея ООН у 2014 році, щоб більше розповісти про користь йоги і прийняти її у спосіб життя. Вперше відзначили день в 2015 році. Ініціатором став прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Дату вибрали, тому що вона пов'язана з літнім сонцестоянням, яке у багатьох народів вважається дуже важливим періодом. Кожен рік в цей день прихильники йоги можуть зібратися, обмінятися досвідом, провести спільні заняття та майстер-класи.

Всесвітній день гідрографії

День затвердили у 2006 році, завдяки зусиллям Міжнародної гідрографічної організації, МГО. Ця організація існує ще з 1921 року. А ініціативу створити таке міжнародне свято підтримала Генеральна Асамблея ООН.

Всесвітній день гуманізму

Це свято не міжнародне, але його визнають багато організацій гуманістичної спрямованості, які поставили собі за мету захистити права і свободи людей, відстоювати ідеї соціальної справедливості, рівноправності, миролюбності і людської гідності.

Діяльність подібних організацій сприяє розвитку інститутів громадянського суспільства, а також нагадує державним структурам про те, що людина – одна з основних цінностей, а її права і свободи лежать в основі будь-якого цивілізованого суспільства. Ініціатором свята став Міжнародний гуманістичний і етичний союз, МГЕС

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Міжнародний день скейтбордингу

Цей день з'явився в календарі в 2004 році. Ініціатори – американські скейтбордисти. Вперше його провели на Західному узбережжі США. А сам день оголосила Міжнародна Асоціація Скейтборд Компаній. З цього часу день відзначають щороку. Скейтери виходять на вулиці, катаються і святкують. У кількох країнах і містах навіть проводять змагання.

День селфі

Вважається, що цей день вперше провели в США в 2014 році, а його творець – Макнілі – техаський діджей. Але тоді це був лише Національний день селфі в США. Скоро це стало трендом 21 століття і тому свято підхопили багато інших країн.

Православні свята:

  • Великомученика Феодора Стратилата.
  • Святителя Феодора, єпископа Ростовського.
  • Ікон Божої Матері Урюпинська, Декабристів, Кирило-Білозерська.
  • Седмиця 1-ша після П'ятидесятниці. Всіх святих. Троїцька седмиця.

Федір Колодезник

Православна церква відзначає в цей день пам'ять великомученика Феодора Стратилата. Наші пращури у цей день вшановували колодезников – це люди, які будують колодязі. Увечері криничники клали сковороду на місце, де має бути колодязь. Якщо вранці сковорода запотіла, значить під землею є вода і можна копати. Іноді визначали таке місце по туману вранці. Кринична вода на Русі володіла цілющими властивостями. Також в цей день починалася навозниця – час, коли потрібно вивозити гній у поле. В цій роботі, яка раніше, до речі, не вважалася ні «чорною», ні «брудною», брала участь вся сім'я.

Народні прикмети на 21 червня

Іменини в цей день

Василь, Єфрем, Костянтин, Павло, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.