Представник президента України у Кабміні Андрій Герус на передачі "Право на владу" розповів, в якому стані знаходяться АЕС України і чи варто чекати повторення Чорнобильської катастрофи.

"Якщо говорити про безпеку, тут є два компоненти. Перший - це технології, а другий - люди. Ми повинні розуміти, що оплата роботи і кваліфікація людей критично важливі для безпеки", - заявив Герус.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Телеведуча Наталія Мосейчук підкреслила, що в Україні існує кадровий голод і фахівці з атомної енергетики часто бувають з поганою кваліфікацією, адже найуспішніші з них виїжджають за кордон.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Коли наша дитина не встигає з математики ми наймаємо репетитора, а коли нам не допомагають у державній клініці - йдемо в приватну. Ми прекрасно розуміємо, з якими балами проходять на фізико-математичні факультети. Атомники виїжджають в усі країни", - заявила Мосейчук.

Нагадаємо, як виглядали діти, народжені після Чорнобиля.

Як повідомляв Знай.ua, головний герой стрічки "Чорнобиль" від HBO присадив невдоволених росіян.

Також Знай.ua писав, серіал "Чорнобиль" викликав туристичний ажіотаж.