З 1 липня в Украъны стартують новы правила оплати за посилки. Скільки потрібно буде платити за ввезення товарів з-за кордону, а скільки посилок вдасться провезти безкоштовно?

Пр це пише "Сьогодні".

посилка

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Що змінилося з січня 2019 р.

За новими нормами, сума ввезеного товару не може перевищувати 500 євро (в аеропортах 1000 євро), а вага – 50 кг. Це діятиме для тих, хто був відсутній в країні більше доби і в'їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин. При частішому перетині кордону без податків можна ввезти товарів лише на 50 євро.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

гроші


Тут же йдеться про товари в міжнародних поштових та експрес-відправленнях, сумарна фактурна вартість яких перевищує 150 євро для одного одержувача.

Також парламентарі пропонували обмежити кількість міжнародних посилок - не більше трьох для одного одержувача. Однак цей законопроект спровокував справжній скандал в суспільстві і його не затвердили.

Що зміниться з 1 липня

Від початку 2019 року діяв перехідни період. А вже у липні закон запрацює на повну. Тепер одержувачі міжнародних пересилань будуть сплачувати ПДВ на посилки вартістю від 100 євро.

При розрахунку вартості посилки застосовуватимуть офіційний курс, встановлений НБУ на поточний день.

За посилку, вартість якої перевищує 100 євро, доведеться заплатити ПДВ у 20% і 10% мита з суми, що перевищує ліміт. Ще для певної групи товарів потрібно буде сплатити акциз, але тільки на ту суму, яка перевищує встановлений ліміт.

Варто зазначити, що податок платиться не з усієї суми, а тільки з різниці, яка вище встановлених 100 євро.


Скільки посилок отримують українці

Сьогодні купівля товарів а кордоном в Україні дуже популярна.

Так, у минулому році 43% покупок в інтернеті - це були саме товари з-за кордону.

В середньому на кожного жителя нашої країни припадає 12 міжнародних посилок на рік.

Нагадаємо, з 1 липня українцям перерахують соцвиплати.

Як повідомляв портал Знай.ua, які прибутки мають українські заробітчани в Європі.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, скільки коштує квартира у Києві станом на 2019 рік.

https://www.youtube.com/watch?v=uoRrFL-RRrg