Запровадження пенсійної реформи в Україні не допоможе повноцінно забезпечити українців гідним рівнем доходу після виходу на законний відпочинок – для цього необхідно ввести накопичувальну систему.

Про це повідомляє "Сегодня".

На думку експертів, наша країна суттєво відстає від європейських стандартів заробітної плати та соціальних доходів, втім приватні фонди для пенсіонерів поки що не викликають довіри.

У Мінсоцполітики запевняють, що недержавні структури, які займаються цим питанням, вже успішно функціонують в Україні. Передбачається, що за їх рахунок громадяни зможуть отримати так звану подвійну пенсію – першу виплатить держава, а іншу – фонд, кошти в якому накопичуватимуться протягом десятків років стажу.

Але існують ризики, що швидкі темпи інфляції можуть стати на заваді цьому, адже переконати людей вкладати гроші у структури, які не дають гарантій – майже неможливо.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Голова ПФ Микола Шамбір зазначив, що у разі сплати внесків до державних фондів можна реформувати всю систему, але активи повинні зберігатися за зразком банківського депозиту, який передбачає компенсацію коштів у будь-якому випадку.

Нагадаємо, українцям планують двічі підвищити пенсію в 2019 році.

Як повідомляв портал Знай.ua, як зростуть виплати на дітей у 2019 році.

Також Знай.ua писав про те, що депутати оригінально намагаються підкупити українців перед виборами.