В Україні починають ліквідацію паперових дозволів і довідок. Уже до кінця 2019 року громадяни зможуть отримувати майже дві сотні електронних послуг. Зараз їх вже 120.

Про це повідомили в Кабінеті міністрів.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У 2018 році запрацювали понад півсотні нових центрів адмінпослуг, зокрема це передбачено і медичною реформою. Триває процес децентралізації. А незабаром відкриють Центр оцінювання претендентів на державну службу. За словами прем'єра, уряд став більш конкурентоспроможним роботодавцем.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Коли ми сьогодні чуємо, що треба створити державу в смартфоні - я можу сказати, що я це всіляко підтримую. І більш того – ми вже це робимо. Чим менше буде контактів з чиновником, тим буде краще. Це і прозорість і ефективність і раціональність. Ми почали міняти систему освіти, медицини, ми почали міняти систему соціального забезпечення, всі наші рішення впливали в тому числі і на розвиток національної економіки. Насправді, все те, що ми маємо сьогодні – ми повинні захистити і продовжити", – заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Дуже важливим наступним етапом є скорочення функцій міністерств. Сьогодні міністерства повинні бути компактними, держава все таки має бути державою-сервісом, який надає якісні послуги громадянам, але водночас не перевантажений різного роду регуляційними і бюрократичними процедурами", – зазначає міністр Кабінет у міністрів України Олександр Саєнко.

Нагадаємо, медична реформа довела кращих лікарів до крайнощів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун пояснила, чому в аптеках відсутні важливі ліки.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, як отримати безкоштовні ліки за електронним рецептом.