У православному календарі це день вшанування пам'яті пророка Єлисея. Інші назви свята: «Єлисей», «День Єлисея», «Гречкосій», «Поварки». Гречкосієм день в народі прозвали за те, що в цю пору тривав посів гречки.

Еліш (у нас його називають Єлисей) був єврейським пророком і сином заможного орача. Пророк Ілля закликав його до себе помічником, а коли Ілля помер, Єлисей і сам став пророком. Він робив це всі 65 років при 6 царях Ізраїлю, говорив правду правителями, викривав гріхи й ідолопоклонство. Помер Єлисей у глибокій старості в 100 років.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 27 червня

Астрологи радять провести цей день активно, не лінуватися, не просиджувати його вдома або на роботі, а вийти на природу. Також слід відмовитися від алкоголю і, наскільки це можливо, від лікарських препаратів. Також не варто наїдатися, навпаки, краще трохи поголодувати. Це буде корисно для організму.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Народні прикмети на 27 червня

Приказки і прикмети

  • У середині дня з'явилися темні щільні хмари – до вечірнього дощу.
  • Якщо весь день йде дощ, значить, така ж погода буде ще 7 тижнів.
  • Зірки блищать – до спекотної погоди, мерехтять – до дощу з грозою.
  • Багато мошок і комарів – буде хороший врожай грибів і ягід.
  • Качки принишкли – скоро почнеться гроза.
  • Високо в небі видно шуліки – до ясних теплих днів.
  • Жаби стрибають на березі – до опадів.
  • Півень співає в невизначену годину і трусить головою – до негоди.
  • Народженим 27 червня дана здатність впливати на ріст трав, дерев, плодів. З них виходять прекрасні садівники. Носити їм слід корал.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.