Всесвітній день рибальства

Цей день відзначають щороку, починаючи з 1985 року. Свято встановили рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства. Вона пройшла в Римі в 1984 році. Традиційно у багатьох країнах проводять змагання у ловлі риби, різні семінари та навчання. У заходах беруть участь рибалки з великим стажем і початківці. Все частіше можна зустріти і жінок, які теж люблять половити рибку і не вважають це суто чоловічим заняттям.

День мікро-, малих і середніх підприємств

День відзначають з 2017 року за рішенням Генасамблеї ООН. В таких підприємствах зазвичай задіяно не більше 250 чоловік, але вони – основа економіки великих країн і особливо важливі в країнах, що розвиваються. Тому що саме з їх допомогою створюються робочі місця для населення у невеликих містах і сільських місцевостях. Таким чином вони допомагають боротися з бідністю і забезпечують економічний розвиток. Тому держава розробляє для таких підприємств різні програми допомоги.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У цей день ООН пропонує всім відзначати цей день, підвищувати рівень інформованості суспільства щодо вкладу цих підприємств на забезпечення сталого розвитку.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

День молоді Південної Осетії

День відзначають в розпал літа. З самого ранку святково одягнені молоді люди заповнюють вулиці міст. Всі посміхаються і яскраво одягаються, вулиці перетворюються. А в честь дня проводять різні концерти, виставки та спортивні заходи.

Православні свята:

  • Пророка Єлисея.
  • Святителя Мефодія, патріарха Константинопольського.
  • Собор Дівеєвських святих.
  • Седмиця 2-га після П'ятдесятниці.
  • Продлжается Апостольський піст, пісний день.

Єлисей Гречкосій

В цей день згадують єврейського пророка Еліша, який творив чудеса: зцілював хворих, воскрешав померлих, множив ялин і хлібне зерно. А наші предки назвали його Єлисеєм і сіяли гречку. Вона була дуже важливою культурою. Крім того, сьогодні освячували новий одяг, щоб вона не приносила нещасть господареві. Те ж саме робили і з чужим одягом, який подарували або отримали у спадок.

Народні прикмети на 27 червня

Іменини в цей день

Олександр, Володимир, Георгій, Єлисей, Йосип, Мефодій, Мстислав, Микола, Павло

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.