В церковному календарі це день вшанування пам'яті святого мученика Мефодія Патарського, Олімпійського, єпископа. У народі його прозвали Перепелятником за те, що в цей день було прийнято полювати на перепелів. Інші назви свята: «Мефодій Погодовказник», «Павутинний день», «Нефьодов день», «Тенетник».

Мефодій жив у Малій Азії в 3-4 століттях. Він вчив свою паству мирно і тихо, але також і твердо відстоював чистоту православ'я. Він – великий поборник єресі. За те, що він відкрито проповідував християнство в 4 столітті, язичники його стратили. Мефодій залишив багато творів на захист християнства, виклади православних догматів проти єресі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 3 липня

Сьогодні прийнято виходити на полювання на перепелів, їх бажано сьогодні і їсти. А ось з іншими птахами все навпаки. Багато з них можуть нести погані вісті. Сови на будинку кажуть про швидку пожежу. Уникайте сьогодні м'яса іншої птиці, якщо воно потрапило до вас якимось чином, посмажте і скорміть собакам або котам. Павуків сьогодні краще не чіпати, просто спостерігайте за їх павутиною, можна багато дізнатися про погоду на майбутнє.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Народні прикмети на 3 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо 3 липня іде дощ, то така погода триватиме ще сорок днів.
  • По повітрю літають павутинки – до вдалого полювання.
  • Павуки плетуть павутину – погода налагодиться.
  • Якщо павук нову сіть не плете, а стару знищує, то незабаром почнеться справжня негоду з ураганами.
  • Мурахи ховаються в будиночок – до сильних вітрів.
  • Перепела кричать, не вщухаючи – до дощу.
  • Чим ближче до людського житла летять перепела, тим суворішою буде зима.
  • Лебеді кричать ввечері – до негоди.
  • Де в цей день ухає сова, там може статися пожежа.
  • Народжені 3 липня доживають до глибокої старості. Носити їм слід аквамарин.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.