Колекціонер з Краматорська Віктор Геращенко 15 років скуповує кістки вимерлих тварин і вже створив експозицію, якій позаздрили б зарубіжні музеї. Він знає, де в Україні може бути похований цілий парк Льодовикового періоду, йдеться в сюжеті ТСН.

У Краматорську колекціонер представив свій власноруч зібраний повний скелет мамонта. Його власник палеонтолог-любитель зізнається, що зібрав його, як пазл.

"Найдорожча кістка – це, звичайно, череп", - каже колекціонер.

Ціна зібраного ним скелета сягає мільйона гривень, але чоловік витратив утричі дешевше, тому що багато кісток пощастило отримати в подарунок. Викласти скелет – колосальна ювелірна робота, зробити її допомагали однодумці. Кістки підбирали за розміром, а отже – і віком звіра. Більшість з них довелося реставрувати, а ті, що не знайшли – замінили муляжами.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він переконаний, що те, що доводиться збирати по всьому світу, у великій кількості лежить в українській землі. Поле біля прикарпатського села Старуня не дає спокою дослідникові, тому що сто років тому там знайшли єдиного в світі ідеально збереженого волохатого носорога, кілька мамонтів та інших тварин.

"Якщо б там почати серйозні наукові розкопки, то ми мали б дуже багато знахідок", - переконаний фахівець.

З такою думкою погоджується професор кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олег Адаменко.

"У мене є впевненість, що там щось є. Не може такого бути, щоб тільки в одній точці було таке скупчення диких тварин, коли територія сприятлива до цього", - пояснює він.

Професор теж фанат поля під Старунею, його він обстежив із георадаром і фахівцями георозвідки і отримав результат.

"Побачили певні пласти, в яких, можливо, потенційно є відкладення цих тварин", - розповів аспірант інституту геології Київського національного університету імені тараса Шевченка Анатолій Чернов.

Нагадаємо, у місті Дубно на Рівненщині на території колишньої в'язниці знайшли масове людське поховання.

Як повідомляв портал Знай.uа, в ході розкопок поховання в Китаї археологи знайшли бронзовий глек з рідиною, яка вважалася "еліксиром безсмертя".

Також портал Знай.uа писав, що в Єгипті близько стародавньої Олександрії виявили церкви IV століття.