День державності Чорногорії

До недавнього часу це було єдине власне державне свято в Чорногорії. Дату обрали не випадково, для цього було дві причини. 13 липня 1878 року Берлінський конгрес визнав 27 незалежною державою Чорногорію. А державним це свято теж стало 13 липня, але вже 2004 року. В цей день по всій країні проходять різні урочисті заходи та церемонія вручення державної нагороди «Trinaestojulska nagrada».

Фестиваль «Кельнські вогні»

Це неповторний фестиваль феєрверків на Рейні. Його проводять щороку в середині липня в Кельні з 2001 року. Щороку збирається все більше глядачів, які спеціально приїжджають в місто задля феєрверків. Спочатку це були десятки тисяч, зараз – сотні тисяч. Набережна Рейну перетворюється в море полум'я завдяки багатобарвним іскрам і всполохам, вогненним фонтанів та бенгальським вогнів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Родзинкою вечора є нічне дійство з музикою в такт салюту. Також у дні фестивалю кафе, ресторани, магазини, сувенірні лавки і навіть музеї працюють цілодобово.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Православні свята:

  • Собор славних і всехвальних 12-ти апостолів.
  • Горбанівської, Балыкинской та Волинської ікон Божої Матері.

Дванадцять апостолів

Свято отримало назву на честь дванадцяти апостолів — безпосередніх учнів Ісуса Христа. У наших предків це був день вшанування літа, що ставало найбільш спекотним в цю пору. Всі збиралися на косовицю, одягали найкращі вбрання, тому що після роботи веселилися до ночі. У деяких районах був обряд, для якого робили ляльку з соломи і наряджали її в сарафан, а також прикрашали намистом. Її носили по селу, потім роздягали і кидали в річку.

Народні прикмети на 13 липня

Іменини в цей день

Андрій, Варфоломій, Григорій, Діна, Іван, Матвій, Михайло, Петро, Степан, Тимофій, Тадей, Пилип, Хома, Яків

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.