Депутати схвалили гендерні квоти, скыльки жінок можуть пройти до Ради

Виборчий кодекс, який Верховна Рада прийняла 11 липня, передбачає введення гендерних квот в Україні на рівні 40%.

Згідно з поправками до кодексу, в кожній п'ятірці партійного виборчого списку повинні бути як чоловіки, так і жінки (не менше двох кандидатів кожного статі).

Зеленський зробив те, на що в Порошенка "не вистачало часу"

Володимир Зеленський став першим українським президентом, який відвідав адміністративний кордон з окупованим Кримом. В ході візиту президент дав розпорядження до кінця року завершити облаштування пунктів пропуску з непідконтрольною територією півострова.

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 13 липня відвідав контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" в Херсонській області на адміністративному кордоні з окупованим Крим. Цей візит став першим з 2014 року відвідуванням главою держави адмінкордону з анексованим півостровом.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Справа Марківа: побратими розкрили деталі процесу, що відбувається в Італії просто зараз

Італійська прокуратура отримала дозвіл на відкриття кримінального провадження щодо нардепа України, ветерана АТО Богдана Матківського. Побратими Віталія Марківа розповіли про обставини процесу.

Командир нацгвардийца під час бойових дій біля Слов'янська і народний депутат Богдан Матківський особисто був на судовому засіданні, де його засудили до 24 років ув'язнення. Він заявив, що італійська прокуратура тепер отримала від суду дозвіл на розслідування і його ймовірної причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокелли.

В ДФС полетіли голови

Після гучного розносу, який президент Володимир Зеленський влаштував в Одесі виконувачу обов’язків глави Державної фіскальної служби Олександру Власову, очільник ДФС написав заяву про звільнення.

Він пообіцяв направити цю заяву про звільнення до Кабінету міністрів у понеділок, 15 липня.

Борис Колесніков спілкується з виборцями: "Собі засунь його, опудало городнє!"

Голова політради партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков під час спілкування з виборцями відзначився досить грубою поведінкою. Політик на одному з округів, у словесній перепалці з громадянином, який дозволив собі висловитися в грубій формі.

Про це стало відомо завдяки викладеному в мережу відеозапису зустрічі.

Київ розшукує 11-річну дитину, батьки благають про допомогу

Правоохоронці Святошинського району Києва розшукують 11-річного Бондаренка Максима Юрійовича.

Максим пропав 13 липня. Хлопчик пішов з дому і не повернувся.

У поліції зазначають, що Максим може перебувати в районі столичного шосе. На даний момент про його місцезнаходження нічого невідомо.