В Україні станом на 1 липня 2019 року розмір середньої пенсії перевищив 3 тисячі гривень.

Про це поввдомляє на сторінці у Facebook Пенсійний фонд України.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як зазначили у відомстві, станом на 1 липня в Україні налічувалося 11,3 млн пенсіонерів, а середня пенсія склала 3005,96 грн.

пенсіонери

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Також нещадавно віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що в Україні з 1 липня поточного року збільшиться мінімальна пенсія. Також в країні значно зростуть пенсійні виплати чорнобильцям.

Якщо раніше пенсіонери отримували "мінімалку" в розмірі трохи менше півтори тисячі, то сьогодні вона вже складає від двох тисяч гривень.

Крім того, в наступному році заплановано підвищення виплат військовим пенсіонерам. Крім цього, в 2020 році заплановано чергове підвищення пенсій військовим пенсіонерам, а з 1 березня почнеться автоматичний перерахунок пенсій для всіх категорій громадян.

пенсія

За словами чиновника, якщо новий уряд не скасує щорічний перерахунок пенсії, то чергове підвищення виплат варто чекати в березні 2020 року. Їх розмір буде залежати від прийнятого восени проекту держбюджету.

Нагадаємо, в уряді розповіли, скільки пенсіонерів в Україні тримають збільшену пенсію та скільки тепер складуть мінімальні виплати.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, як працюватиме наступний етап пенсійної реформи - накопичувальна пенсія.

Також Знай.ua писав про те, що пенсійний фонд "придумав" роботу для 71-річної киянки.