Всесвітній день міжнародного кримінального правосуддя

Свято встановили на честь прийняття у 1998 році Римського статуту. Це договір, який ліг в основу створення Міжнародного кримінального суду. МКС знаходиться в місті Гаага в Нідерландах, але може засідати і в інших місцях. В цей день проводять різноманітні заходи, акції, щоб зміцнити міжнародне правосуддя. А кожен рік правозахисники з різних країн зустрічаються, щоб підтвердити прихильність принципам МКС.

Всесвітній день емоджи (емодзі)

В цей день відзначають незвичайне свято емоджи, яке присвячене смайликам. Свято неофіційне, але його популярність дуже швидко зростає. Цей день відзначають з 2014 року і у свята навіть є свій сайт, який пропонує приєднатися до святкування, взяти участь у флеш-мобах, використовувати соціальні мережі та інтернет для святкування. Дату обрали тому, що саме цей день відображається на піктограмі календаря емоджи в ОП iOS.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

емоджи
емоджи

Національний день хот-дога в США

День відзначають в кожну третю середу липня. За традицією в деяких штатах дата інша – 23 липня. Офіційно день визнала Торгова Палата США в 1957 році. А вже в 1994 році створили Національну раду хот-дога і сосисок. Вона займається вивченням якості хот-догів, їх дегустацією і рекламою.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

день хот-дога
день хот-дога

Православні свята:

  • Пам'ять святих Царствених Мучеників : Царя - Мученика Миколи Другого і іже з ним убієнних.
  • Преподобного Андрія Рубльова, іконописця.
  • Святителя Андрія Критського, архієпископа.
  • Преподобної Марфи Антіохської.
  • Благовірного князя Андрія Боголюбського.
  • Пісний день.

Андрій Налива

Наливою преподобного Андрія на Русі прозвали за те, що до його іменин на полях наливаються озимі культури. Якщо у цей день йшов дощ, його називали «андріївським». По погоду судили: «Який Андрій Налива — такий і Калинник (11 серпня)». Якщо ж на Андрія з'являлося на деревах жовте листя, це віщувало ранню осінь.

Народні прикмети на 17 липня

Іменини в цей день

Олександра, Олексій, Анастасія, Андрій, Богдан, Георгій, Дмитро, Іван, Марія, Марк, Марфа, Михайло, Микола, Ольга, Сава, Тетяна, Федір, Федот

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.