Проведення дострокових парламентських виборів 21 липня ніяк не відіб'ється на курсі національної валюти, вважає глава Нацбанку України Яків Смолій. Про це він заявив на прес-брифінгу в четвер, 18 липня.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Подвійні вибори, дійсно, несли в собі деякі очікування ризиків на фінансових ринках, але це абсолютно ніяким чином не вплинуло на валютний курс. Він формувався завдяки попиту і пропозиції, так і продовжує робити це зараз. Зміцнення гривні було викликане, насамперед, чинниками сприятливих умов для нашого експорту, а також припливом (коштів) іноземних інвесторів у внутрішні державні цінні папери, що призвело до збільшення пропозиції валюти на ринку і, як наслідок, до зміцнення гривні", - заявив Смолій.

Нагадаємо, що долар до кінця літа може підвищитися, однак аналітики також прогнозують стабілізацію і зміцнення курсу гривні на ринку. Долар зараз підійшов до мінімального для цього року курсу валют.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, за індексом Біг Мака, вартість української валюти недооцінена більш ніж наполовину, тобто на 61,3%.

Також портал Знай.uа писав, що печерський районний суд Києва зняв арешт з нерухомості українського олігарха і бізнесмена Ігоря Коломойського.