У воскесенье, 21 липня, відзначається важливе церковне свято Прокоп'єв день, який у народі називають Зажинки.

У цей день шанують святого Прокопія Читця, що прийняв мученицьку смерть на початку 4 століття. Святий народився в Єрусалимі, де проповідував віру у Бога і Священне писання. Він мав силу зцілювати одержимих бісами. Одного разу Прокопу наказали принести жертву язичницьким богам. Святий відмовився, і за це був страчений.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У народі на Зажинки починалися гуляння і жнива. Після ранкової служби слов'яни відправлялися на город і першим ділом зібрали маленький сніп, щоб покласти його біля ікони. Він повинен був охороняти житло від бід.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Незаміжні дівчата у ніч з 20 на 21 липня збирали трави, а потім читали над ними "Отче наш". Після цього їх варто було розкласти по іконами і лягти спати, подумавши про коханого. Вранці покласти їх у воду і вмитися.

На Зажинки забороняється сваритися і ображатися. Потрібно приходити в гості до родичів та влаштовувати застілля.

Нагадаємо, магнітні бурі у серпні змусять вас схопитися за голову.

Як повідомляв портал Знай.uа, привітання з Днем ангела Ольги.

Також портал Знай.ua писав, Зеленський спланував День Незалежності для українців.