День Гуанакасте в Коста-Ріці

Це історичне свято в Коста-Ріці, який відзначають на честь добровільного приєднання провінції Гуанакасте в 1824 році. Раніше вона належала Нікарагуа. Приєднання було підтверджено на місцевому референдумі в цей же день в 1825 році. Діти в цей день йдуть до школи у національних костюмах, дівчата в довгих квітчастих спідницях, хлопчики з намальованими чорними вусами, у білих штанах, панамках і з червоними хустками на шиї. Скрізь співають народні пісні, на вулицях продають традиційні кукурудзяні страви, танцюють колективи народного танцю.

День Республіки в Тунісі

25 липня 1957 року в Тунісі проголосили кінець монархії бея Мухаммеда-Ламина і утворилася Туніська Республіка. До цього моменту в Тунісі довго правили арабські завойовники, потім пірати, потім Іспанія, Оттоманська імперія. Під кінець 19 століття країна потрапила ще й під владу Франції. Незалежність від неї проголосили 20 березня 1956 року. Першим президентом Тунісу став Хабіб Бургіба.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Морський фестиваль в Котці

У Фінляндії це найбільше літнє свято. Під час нього проходять багато видовищних подій: морські гонки, дитячий морський фестиваль, джазовий фестиваль, концерти і конкурси, морський ринок та дегустація страв з морепродуктів. За традицією в цей день на судах проходять дні відкритих дверей, навіть на кораблях НАТО. Під час фестивалю проводять ігри та розіграші, вуличні казкові вистави, діти малюють і роблять паперові або дерев'яні іграшки.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті мучеників Прокла та Іларія.
  • Ікон Божої Матері Троєручиця, Самонаписавшаяся.

Прокл Плакальник

Православна церква у цей день згадує святих мучеників Прокла та Іларія, які постраждали за віру в 2 столітті. Прокла назвали Плакальщиком, тому що випадали великі роси, але вони також вважалися і цілющими. Таку росу збирали, вмивалися нею, протирали очі, щоб поліпшити зір, а обличчя зробити красивим. Також вона вважалася засобом від безсоння, пристріту і порчі.

Народні прикмети на 25 липня

Іменини в цей день

Арсеній, Вероніка, Гаврило, Іван, Марія, Михайло, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.