Окупанти так званої "ДНР" відпустили на свободу "екс-начальника служби тилу" Дмитра Купріяна. Як відомо, він причетний до перевезення бойової машини "Бук", з якої збили пасажирський Boeing 777 в небі над Донбасом. Про це пишуть Українські новини.

Згідно з інформацією, Купріян з позивним "Батя" у липні 2014 року викрав трейлер для перевезення ЗРК "Бук".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Купріян був затриманий українськими правоохоронцями при перетині кордону в грудні 2015 року. Через два роки його засудили до п'яти років ув'язнення, потім до нього був застосований "закон Савченко".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Термін тюремного ув'язнення бойовика закінчився 20 червня поточного року. Через погану поведінку суд призначив за ним адміністративний нагляд на 1 рік.

Тепер Купріян повинен у нічний час бути вдома і 4 рази на місяць відмічатися в поліції. Йому заборонено відвідувати заклади з метою придбання спиртних напоїв.

Нагадаємо, що вийшов фільм-розслідування голландського журналіста Макса ван дер Верффа про збитий на Донбасі "Боїнг".

Як повідомляв портал Знай.uа, експерт назвав головних винних у катастрофі МН17.

Також портал Знай.uа писав, що ГПУ працює над новими підозрами для причетних до катастрофи малазійського рейсу MH17.