З дня трагедії, 19 червня розслідується смерть народного депутата і координатора групи "Інформаційне опір" Дмитра Тимчука. Близький друг нардепа Олексій Копитько розповів, чому не вірить у самогубство політика.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Тіло депутата виявили в його квартирі з фатальним пораненням в голову. Його поховали 22 червня у Бердичеві під Житомиром. Також президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив його орденом "За мужність" (III ступеня).

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Копитко різко розкритикував всі негативні чутки навколо смерті Тимчука. При цьому вибірково цитуються матеріали слідства і вигаданих "джерел в оточенні".

"Мовляв, "Тимчук два тижні пиячив через депресію, а потім вчинив самогубство". Не можу написати багато. Тільки один факт, який не є секретом. Трагедія сталася в середу 19 червня, близько 12.00. В 12.30, не знаючи про те, що трапилося, до будинку, де жив Діма, під'їхав наш колега, який підвозив його в Раду. В 13.00 Діма повинен був виїхати на засідання комітету. Якщо плани змінювалися, він завжди попереджав. На цей раз за годину до планового (!) виїзду "відбою" не було. Це означає, що плани не змінювалися. І перекреслює всі домисли про беспробудном цілодобовому пияцтві", - йдеться у публікації.

Він дивується, як це протягом двох тижнів "пияцтва і депресії" Тимчук проводив зустрічі і спілкувався з колегами, включаючи іноземних, а також керував "Інформаційним опором".

40 дней назад Дима Тымчук начал свой путь в лучший мир. Пролетели, как один миг. Никто из близких не может принять....

Geplaatst door Aleksey Kopytko op Zondag 28 juli 2019

Нагадаємо, дружина Тимчука розкрила правду про загибель нардепа.

Як повідомляв Знай. ua, Тимчук не пив і не страждав депресією.

Також Знай. ua писав, що Тимчук отримав нагороду від Зеленського. Посмертно.