День емансипації на Ямайці

Свято називають День емансипації на колишніх або існуючих територіях Британії. Його пишно відзначають в британських областях Карибського басейну. У цих країнах це навіть вихідний день. Ямайка теж відзначає День емансипації. 160 років країна хотіла отримати свободу від рабства та інших держав. Рабство скасували тільки 1 серпня 1834 року в Британській імперії. Ось тільки звільнили всіх рабів до 6 років. Всі інші працювали по 40 годин на тиждень і не отримували оплату за свою працю, це була компенсація їх колишнім власникам. Справжня свобода прийшла тільки в 1838 році. Вперше цей день відзначили 1 серпня 1962 року.

Міжнародний флешмоб жіночності

Акція стартувала 1 серпня 2012 року. Вона дуже швидко поширилася в різних країнах. Організатор флешмобу – блогер, письменник і автор книг про жіноче призначення Ольга Валяєва. В цей день в 19 годині на одній з головних площ повинні зібратися гарно вдягнені жінки та дівчата. В руках повинна бути квітка або букет, а також можна брати листівки з побажаннями добра і миру.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Під час флешмобу учасниці співають і танцюють, роблять фотографії, дарують радість і посмішки, спілкуються, обговорюють теми жіночого щастя. Квіти і листівки дарують жінкам, які проходять повз. Тому жінки посміхаються, особливо похилого віку і у формі. Це приносить радість і тепло оточуючим.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

День азербайджанського алфавіту і мови

День відзначають щороку, починаючи з 2002-го, у 2001 році його заснували 9 серпня. Коли Азербайджан входив до складу царської Росії, був арабський алфавіт. Коли прийшли до влади більшовики, почали експериментувати не тільки з мовою і алфавітом Азербайджану, але і з його звичаями та традиціями. Російська дуже швидко поширилася. Але в кінці 20-х провели реформу алфавіту та з'явився новий азербайджанський алфавіт на латинській графіці. Хоча дуже швидко перейшли на кирилицю. Таким чином, приблизно за десять років в алфавіті азербайджанської мови тричі були внесені зміни. Інших подібних випадків в історії людства не існує.

Православні свята:

  • Обрітення мощей преподобного Серафима, Саровського чудотворця.
  • Собор Курських святих.
  • Ікони Божої Матері Розчулення Серафимо-Дивіївська.

Макринин день, Мокрини

У цей день Православна церква відзначає пам'ять преподобної Макрини Каппадокійської. Наші предки називали святу Мокриною, тому що часто у цей день йшли дощі. А якщо було сухо, то спеціально викликали дощ. Мокриною ставала дівчина, у якої був день народження. Її наряджали в сукню і давали колосся хліба, які вона повинна передати річці, щоб вона передала хліб волозі небесній. Так річка могла умовити дощ пролитися.

Народні прикмети на 1 серпня

Іменини в цей день

Григорій, Дмитро, Євгенія, Митрофан, Роман, Степан, Тихон

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.