День кавуна

В цей день в різних країнах відзначають День кавуна. Почалося все як Національний День кавуна в США. В Америці їдять кавун більше, ніж в інших країнах. Тут він стає таким же атрибутом літніх пікніків, як і хот-доги. Історики вважають, що батьківщина кавуна – Південна Африка. Є відомості, що ще у Стародавньому Єгипті вирощували кавун, це підтверджено розкопками і міфами.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

В Європі кавун з'явився тільки в 11-12 століттях. А в Америку їх доставили в 16-му столітті європейські колоністи. Кавуни привезли разом з африканськими рабами. У День кавуна влаштовують пікніки, з'їдають багато кавунів в різних варіаціях (джем, коктейлі, фруктовий лід, просто кавунові дольки, салати, навіть курку запікають у кавуні), а також влаштовують змагання – хто далі плюне кавуновою кісточкою. З кавунів вирізають цілі скульптури.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День пам'яті святого пророка Єзекіїля

Святий пророк Єзекіїль жив у 6 столітті до Різдва Христового. Він народився в Сарірі і був священиком. Коли на Єрусалим другий раз було нашестя вавилонського царя Навуходоносора, Єзекіїля (йому тоді було тільки 25 років) відвели в Вавилон разом з іншими юдеями. У полоні він жив поруч з річкою Ховар. У 30 років йому у видінні відкрилося майбутнє єврейського народу і людства в цілому. З його пророцтв найбільш важливі два: про храм Господній, сповнений слави, і про сухі кості на полі, яким Дух Божий дав нове життя.

Православні свята:

  • Пророка Єзекіїля.
  • Преподобних Симеона Палестинського та Іоанна.
  • Священномученика Петра Голубєва, пресвітера.

Онуфрій Мовчазний

У цей день вшановують преподобного Онуфрія Печерського, який жив у Києві в 12 столітті. Мовчазним його назвали, тому що в цей день всі роботи проводили мовчки. Намагалися нічого зайвого не говорити, якщо немає необхідності. Ще займалися засіками, перевіряли дошки і цвяхи, щоб не згнили і не поржавіли. Засіки треба було провітрити, висушити, а також запустити кілька кішок, щоб зловили всіх мишей.

Народні прикмети на 3 серпня

Іменини в цей день

Ганна, Георгій, Євген, Іван, Петро, Семен, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.