Всесвітній день боротьби за заборону ядерної зброї

Цей день також відомий під назвою День Хіросіми. Дата пам'ятна і важка, присвячена подіям 1945 року. У липні 1945 року пройшло перше випробування атомної бомби на полігоні в Нью-Мексико. З цих пір більше ніхто не застрахований від сили зброї і всіх наслідків від її застосування. Бомбардування Хіросіми стало випробуванням цієї зброї, але вже на людях з допомогою авіації, проводили запис наслідків і сам процес, реєстрували всі параметри вибуху.

День Хіросіми – траурна дата не лише для Японії, але і для всього світу. До неї довго готуються, проводять «Марш миру» - люди рухаються в бік Хіросіми з різних префектур Японії до самого центру міста. У Хіросімі проводять хвилини мовчання, покладають вінки і квіти до меморіалу в пам'ять про загиблих. В центрі міста збережена ділянка з руїнами, яка залишилася після атомного вибуху, розбитий Парк Миру, де встановлено пам'ятник жертвам. Кожен рік в цей день в країнах світу проходять акції проти ядерної зброї і за мир. Заходи зараз спрямовані на те, щоб нові покоління змогли зрозуміти весь жах, який пережили жертви атомної катастрофи.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Міжнародний день «Лікарі світу за мир»

Цей день запропонувала організація «Лікарі світу за запобігання ядерної загрози». День теж пов'язаний з річницею трагедії бомбардування Хіросіми в 1945 році. Організація, яка запропонувала створення дня, з'явилася в 1980 році у Франції. Вона відокремилася від однієї дуже відомої організації «Лікарі без кордонів». З цього часу «Лікарі світу» з'явилися у багатьох країнах світу і зараз у русі беруть участь більше 200 тис. лікарів. Кожен рік в цей день вони влаштовують благодійні та просвітницькі акції.

Православні свята:

  • Мучениці Христини.
  • Благовірних князів страторпцев Бориса і Гліба, у святому Хрещенні Романа і Давида.
  • Преподобного Полікарпа Печерського, архімандрита.

Борис і Гліб

У цей день православна церква вшановує пам'ять перших руських святих Бориса і Гліба, вони стали першими руськими святими, яких канонізували у лику мучеників-страстотерпців. Також вони – заступники руської землі і на небі помічники князів. Сьогодні наші предки не виїжджали на поля, бо могла бути пожежа. Як раз була пора гроз і блискавок, які могли підпалити копиці сіна.

Народні прикмети на 6 серпня

Іменини в цей день

Анатолій, Афанасій, Борис, Гліб, Давид, Іван, Іларіон, Христина, Микола, Полікарп, Роман

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.