У церковному календарі день присвячений пам'яті двох апостолів від сімдесяти – Прохора і Пармена. Інші назви свята: «День Прохора», «Прохорів день», «Міняйли». За народним повір'ям, у цей день не можна обмінювати свої речі на чужі — вигоди не буде.

Сьогодні слід відвідати храм і помолитися святим. Ще шанують ковалів, цінують їх і прославляють, тому що в них складна, але дуже корисна спеціальність. Наші предки несли їм гроші, подарунки за роботу, дякували і вважали, що у ковалів є чарівна сила, з допомогою якої вони управляються з вогнем, водою і залізом. Навіть мають владу над темними силами. Але найкращим оберегом від нечисті в цей день вважається гострий серп або сокира.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 10 серпня

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

У цей день немає сенсу торгувати, обмінюватись, щось просити в подарунок або дарувати. Все одно все, що ви придбаєте в цей день, зіпсується, зламається або загубиться. Збирають сьогодні яблука і груші, викопують цибулини тюльпанів і пересаджують квіти. Можна піти в ліс по гриби, але обов'язково в гарному настрої, інакше ваш кошик буде порожній, гриби просто сховаються. Можна збирати і ягоди, але перші віддайте комусь чужому. Тоді урожай буде хорошим.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Є ще дуже цікавий звичай для дівчат – шукати підкови. Якщо знайти, то це буде знаком, що можна знайти в цьому році гідного обранця і стати його дружиною. Підкову прикрашають червоною стрічкою, кладуть під подушку і сплять на ній три ночі. Потім треба повісити її над вхідними дверима, а коли хлопець з'явиться – перевісити ріжками вгору.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.