Міжнародний день біодизеля

Це свято неофіційне. Біодизель є екологічно чистим паливом, вперше його використали 10 серпня 1893 року. Тоді запустили двигун, який працював на пальному на основі арахісового масла. Дизельний двигун створив німецький інженер і винахідник Рудольф Дизель в 1890-х роках. День першої публічної демонстрації його роботи і став причиною відзначати цей день сьогодні.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День Арафа

День Арафа відмічається в 9-й день 12-го місяця мусульманського місячного календаря зуль-хіджа. Це також день, коли учасники Хаджу відвідують гору Арафат біля Мекки, паломники здійснюють намаз у її підніжжя, а сама гора за легендою є місцем зустрічі Єви і Адама після вигнання з раю. Також День Арафа – самий пам'ятний день Аллаха. Якщо сьогодні зробити благий вчинок, то винагорода багаторазово збільшиться. Але те ж і з гріхами. До заходу стоять і замолюють гріхи. У Саудівській Аравії вважають, що такий масовий ритуал видно навіть з космосу.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День святого Лаврентія

Цей день відзначають італійці в ніч з 10 на 11 серпня. Вони дивляться в небо в надії побачити падаючу зірку і згадують Святого Лаврентія. А зоряний дощ – уособлення сльоз святого, коли його катували. В цей день зірки спускаються на землю. Вважається, що якщо згадати про страждання Лаврентія, то здійсняться ваші бажання. А коли падає зірка треба вимовити: «Зірка, моя зірочка, бажаю щоб…». Тоді бажання здійсниться протягом року.

Православні свята:

  • Смоленської ікони Божої Матері, іменованої Одигітрія (Дороговказниця).
  • Собор Тамбовських святих.

Прохори – Пармени

В цей день православні вшановують апостолів від сімдесяти, обраних учнями Ісуса Христа в числі семи дияконів. Сьогодні є багато заборон і того, що потрібно зробити. Не можна сьогодні мінятися чимось і торгувати. Ще у цей день вшановували ковалів, у яких, як вірили, навіть є магічні здібності. Тому що ковалі жили далі від села, щоб не стати причиною пожежі, а також всіх сильно дивувало, як це вони так управляються з вогнем і металом.

Народні прикмети на 10 серпня

Іменини в цей день

Анастасія, Антоніна, Василь, Олена, Юхим, Іван, Ірина, Мойсей, Никанор, Микола, Павло, Прохор, Сергій, Юліан

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.