Слід нагадати про 10 серпня 2014 року. Ця дата стала відправною точкою боротьби за Іловайськ. Саме тоді такі добровольчі батальйони, як "Азов", "Донбас" і "Шахтарськ" почали вдруге штурмувати місто і заходити на окуповану Росією територію.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.иа в обновленном чате Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Складена коротка хронологія тих колишніх і страшних днів боротьби, коли українські військові пішли в наступ на окупантів.

10 серпня відбувся другий штурм міста. Добровольчі батальйони спробували взяти Іловайськ, але ворожі війська підбили БМП українських військових. В цей день Україна втратила 12 відважних синів.

Через два дні наші армійці спробували захопити місто з боку Шахтарська. Тим не менш вороги почали підступний обстріл з житлових районів із застосуванням важкої артилерії.

18 серпня українські армійці все ж змогли взяти під контроль більшу частину окупованого міста. Але 23-24 серпня РФ ввела регулярні війська, а 28 українські воїни виявилися в оточенні.

Запропонований російським президентом Володимиром Путіним гуманітарний коридор для виводу військ став пекельним випробуванням. 29 серпня українські військові, згідно з поставленим умовам, виходили неозброєними з Іловайська. Але обіцяний, так званий, "зелений коридор" привів до нещадного розстрілу українських добровольчих батальйонів, які хотіли звільнити міста окупованого Донбасу від проросійських найманців. В цей день Україна втратила найбільшу кількість армійців за весь час бойових дій.

Кровопролитні бої за Іловайськ тривали майже місяць. В історії вони дістали назву Іловайський котел. За офіційними даними, під час боїв за Іловайськ загинули 366 українських військових, зниклих без вести – 158, поранено – 429, полонені – 128. Серед них бійці батальйонів "Донбас", "Дніпро-1", батальйони МВС "Херсон", "Світязь", "Миротворець", "Шахтарськ", зведена рота 93-ї та 17-ї бригад ВСУ.

Нагадаємо, що у Дніпрі вшанують пам'ять загиблих у Іловайському казані.

Як повідомляв портал Знай.ua, терористи "ДНР" запропонували Україні обмінятися полоненими.

Також портал Знай.ua писав, що бойовики захопили дві сотні людей на Донбасі.