Україна дуже часто вкладає грошові ресурси в розвиток того, що не має перспектив,так як наша держава не витримує конкуренцію у певних сегментах ринку. Вкладаючи гроші в такі галузі, українська влада підтримує корупційні практики, не розвиваючи державу і не створюючи чогось конкурентного.

На цю тему поміркував відомий український політолог Юрій Романенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Очевидно, таким чином він відреагував на виділення з державного бюджету коштів на кіно і відеоблоги.

українці
українці

Політолог дуже доступно пояснив, чому він проти підтримки українського кінематографу.

"Ми не повинні знімати л*йно, підтримуючи корупційні практики. От і все. Підтримуючи корупційні практики ми ризикуємо назавжди залишитися в л*йні. Тому краще акумулювати ресурси на те, що реально дає ефект, наприклад, зайві 15 км гарної дороги, ніж викидати ярд гривень в рік на те, щоб тішити себе ілюзіями, що ми таким чином створює там хороше кіно. Ми нічого не створюємо." - упевнений Романенко.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Для прикладу він наводить вкладення коштів в автомобілебудування. За 20 років ми замість 400 тис. авто стали випускати кілька тисяч, при величезних митах, які підтримували імпортерів накшталт Порошенко

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Політолог також виокремив і ключове завдання держави на чолі з Володимиром Зеленським:

"Руйнування всіх корупційних практик, які постійно викачують бабло на порожнечу. А кошти спрямовувати на те, що дає відчутний реальний відчутний ефект - мости, дороги, каналізацію, підвищення зарплат чиновникам підвищує ефективність держінститутів. Краще запитати з таких чиновників, ніж потім слухати казки про те, чому ще 20 фільмів провалилися в прокаті."

Юрій переконаний, що всі повинні вчитися жити в конкурентному середовищі:

"Все, що не здатне жити нехай здохне. Тому що інакше здохне ця країна. Яка буквально вимирає, бо в голові у більшості цінності відсмоктати у когось ресурси нічого не роблячи. А там хоч потоп."

В коментарях українці висловили свою думку на цей рахунок:

"Вкладати ярд в кіно, до речі, це можна і потрібно (без грошей сьогодні касове кіно зняти важко, якщо взагалі можливо). Тільки своїх, а не з бюджетних", "Не згоден, тим більше, кіно знімається під аудиторію... І перехід кількості в якість ще ніхто не відміняв", "А є взагалі успішні приклади, коли якась держава фінансує кіно і воно нормальне?", "Кіноматограф - це частина інформаційної боротьби. Якщо ми не будемо знімати нашу версію історичних подій, то обивателі будуть дивитися московську".

Нагадаємо, Зеленський відмовився підписати спільну заяву з Вселенським патріархом.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський готує реформу, що кардинально змінить життя українців.

Також портал Знай.ua писав, експрезидента схопив спецназ, корупційні ігри закінчилися.