В цей день в народі вшановується пам'ять святого Євдокима Каппадокіяніна - покровителя дому та сім'ї. Інші назви свята: «Євдоким», «Євдокимові заговини», «Замова борони». 13 серпня треба було обов'язково заговорити борону, щоб при польових роботах не зламалися зубці, не встала вона намертво посеред поля.

За традицією в цей день були заговини, тобто останній день перед Успенським постом, який триватиме до 27 серпня. Цей день слід провести весело, красиво одягатися, співати, вбиратися. Адже в піст потрібно вести себе стримано, а скоро буде весільний період, коли можна знайти свою половинку.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Євдокима вважають сімейним покровителем. Сьогодні можете звернутися до нього з молитвою, щоб захистив сім'ю від розпаду, попросіть про здоров'я всіх рідних та про вірність чоловіка.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Жінкам потрібно піти в храм, поставити свічки за здоров'я рідних, а велику свічку запалити за упокій мертвих родичів. Потім слід відвідати могили батьків, дідів, покласти на кожну по шматочку пирога.

Ще сьогодні був звичай заговорювати борону, щоб при польових роботах не ламалися зубці. Є прикмета, що якщо сьогодні добре працювати, то взимку голодувати не будеш.

Народні прикмети на 13 серпня

Але в цей день треба бути дуже обережними, тому що є дуже велика можливість, що можуть зробити найстрашнішу порчу. Однак від пристріту можна себе уберегти. Треба взяти вранці червону вовняну нитку, три рази обернути нею навколо зап'ястя. Потім нитку треба вмочити в святій воді і обернути навколо руки знову зі словами: «Червона нитка, захисти, порчу глазливу від мене відведи. У воді святій ти побувала, силу в себе її увібрала, зі мною нею поділися, від злого ока я захистився. Амінь». З цієї ниточкою треба ходити добу і не знімати. Вранці її спалюють в печі.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.