День малинового варення

Це свято відзначають у Росії. Його придумало співтовариство сервісу Daily-menu.ru у 2015 році. Дату вибрали, тому що як раз відзначається народне свято Малинник, яке і присвячене цій ягоді. Люди на Русі теж дуже любили її: маленькі, дорослі, старі, багаті і бідні.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День любові — Ту бе-Ав (П'ятнадцяте Ава)

Цей день не належить до загальноприйнятих свят, він більше схожий на День Святого Валентина. Тобто це відмінний привід привітати коханих, запропонувати заміжжя. Особливих звичаїв для нього немає, це звичайний робочий день, лише молитва трохи коротше в синагогах, а також з неї виключають покаянні тексти. Колись завдяки цьому святу і його традиціям вийшло справитися з наслідками громадянської війни, тоді всі племена об'єдналися проти коліна Біньяміна. Свято не встановлено Торою, його придумали люди. Спочатку це були просто веселощі з приводу збору винограду. Потім хлопці і дівчата з різних колін змогли знайомитися і саме в цей день скасували обмеження на міжколінні шлюби.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День пам'яті Елвіса Преслі

Цей день відзначають в Мемфісі а Америці. Щорічно тут обираются тисячі його шанувальників. Крім самих концертів, на яких виступають відомі артисти американського шоу-бізнесу, багато людей одягаються, як Елвіс, роблять з себе його копію і навіть співають точно так само. Програма свята включає різні заходи та триденний турнір з карате – Елвіс також захоплювався карате.

Елвіс знаходиться на третьому місці в списку 50 найвидатніших виконавців всіх часів від журналу Rolling Stone. Але також він знявся в 33 фільмах і за кожен отримував по мільйону доларів мінімум. У 1973 році передачу з ним дивилося мільярд чоловік.

Православні свята:

  • Преподобного Антонія Римлянина, Новгородського чудотворця.
  • Преподобного Косми відлюдника.
  • Пісний день.

Антон Вихровей, Малинник

У цей день відзначається пам'ять Антонія Римлянина. Найсміливіші серед наших предків виходили у цей день на перехрестя і пильнували вихори. Коли з'являвся вихор, в нього встромляли ніж і іноді навіть тримали в руках голову півня. Так намагалися допитувати вихор, якою буде зима. Але й без цього можна було дізнатися погоду в холодну пору. Якщо сьогодні сильний вітер, то зима буде морозною. А ось Малинник називали його, тому що в цей час було дуже багато малини в садах і лісах.

Народні прикмети на 16 серпня

Іменини в цей день

Антон, В'ячеслав, Іван, Ісаакій, Кузьма, Микола

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.