З'явилася інформація, що новим командувачем Десантно-штурмових військ Збройних сил України став генерал-майор Євген Мойсюк.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр оборони України Степан Полторак.

Він привітав генерал-майора з новою посадою і зазначив, що Мойсюк неодноразово виявляв героїзм та мужність при захисті територіальної цілісності України.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Євген Мойсюк

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Вітаю з призначенням командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майора Євгена Мойсюка! Він неодноразово виявляв героїзм та мужність при захисті територіальної цілісності України, тому впевнений – його досвід дозволить розвивати і зміцнювати потенціал Десантно-штурмових військ. Бажаю витримки, сил і мудрості при прийнятті рішень!" – підкреслив Полторак.

Євген Мойсюк

Як відомо, Євген Мойсюк народився в Чернівцях в 1979 році. До вступу на нинішню посаду він був першим заступником командувача ДШВ ВСУ. З 2014 по 2018 рік був командиром 81-ї аеромобільної бригади.

У 2004-2005 роках Мойсюк проходив службу у складі Українського миротворчого контингенту багатонаціональних сил в республіці Ірак, з жовтня 2008 року по квітень 2009 року – в складі українського миротворчого контингенту в Косово.

У березні 2014 року він керував рухом Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, яку у Волноваському районі зустріли проросійські активісти. З грудня 2014 року безпосередньо керував обороною донецького аеропорту, а після повного знищення противником будівлі аеропорту – висновком особового складу. Звання генерал-майора було присвоєно Мойсюку 5 грудня 2018 року. Також він нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня та орденом Богдана Хмельницького II ступеня.

Нагадаємо, Полторак призначив новим главою ДШВ ЗСУ Мойсюка: перші подробиці.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського стримали обіцянку: українські військові отримають найкращий подарунок до Дня незалежності.

Знай.uа писав, у Зеленського почули благання українців, що зміниться в новому парламенті: "Ці гроші йшли на...".