Медики закликають українців відмовитися від використання зеленки і йоду при обробці ран, називаючи їх пережитками минулого, оскільки сучасна медицина пішла далеко вперед.

За словами лікарів, вже створені більш щадні препарати, які не викликають опіки м'яких тканин або слизових оболонок.

Йод і зеленка

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Досить відомий хірург розповів, що краще використовувати сучасні препарати на основі йоду, таких як: бетадин, повідон-йод, йодопірон. Зі слів медика, водний розчин речовини не викликає опіку, проте не менш корисний у частині знезараження рани.

Колеги хірурга погодилися з його думкою, але в теж час вони стверджують, що зеленка і йод все таки набагато краще підходять для обробки ран, ніж перекис водню.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла про небезпеку вживання кавунів.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, стало відомо, хто може замінити на посаді Уляну Супрун.

Також портал Знай.uа писав, що українці на власному прикладі продемонстрували наслідки медичної реформи.