Легендарний корабель був випущений в 1987 році на суднобудівному заводі в Зеленодольську. До сьогоднішнього дня вціліли одиниці - це "Метеор-37" - один з них. Він простояв на причалі близько 30 років. Потім його викупив бізнесмен з Канева, вирішив відновити, пустити в рейс Канів-Київ, але не вистачило фінансів.

Крилатий корабель ніяк не спустять на воду.

Повернути до життя "крилатий корабель" намагається капітан і механік Володимир Осадчий. Колись він працював на "Метеорі-5".

Його робочий день починається о 8:00. Влітку, через спеку, працювати виходить тільки до обіду, потім сталевий "метеор" нагрівається і працювати всередині стає неможливо. Осадчий сам собі начальник. Реставрацією судна займається один. Сам встановив двигун, відремонтував каюту, замінив обшивку, частково поставив нові крісла.

Крилатий корабель в найближчому майбутньому планують спустити на воду.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ненажерливість" - головний мінус "крилатого судна". За десяти годин шляху йому треба було 3 тонни палива.

Механік розповів, що на даний момент, корабель технічно готовий на 70%. При наявності фінансування, реставрацію можна було б завершити за рік. Ціна питання - близько 100 тисяч доларів.

Корабель на крилах відновлять через 5 років: у Запоріжжі спустять на воду легендарний Метеор.

Нагадаємо, що в одному з сіл Полтавської області у дворі свого дачного господарства 57-річний житель Києва покінчив життя самогубством.

Як повідомляв Знай.иа, одеського бізнесмена і власника готелю "Токіо Стар" взяли під варту на 60 діб без права на заставу. Чоловіки звинувачують у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель 9 людей.

Знай.иа писав, що медики закликають українців відмовитися від використання зеленки і йоду при обробці ран, називаючи їх пережитками минулого, оскільки сучасна медицина пішла далеко вперед.