У неділю, 25 серпня, віруючі християни відзначають день пам'яті мучеників Анікіти і Фотія. У народі свято часто називають "Фотя Поветенний".

У народі цей день пов'язаний з прибиранням нежитлових приміщень у селах. Такі місця часто називали поветки, звідси і назва свята. Існує навіть відповідна приказка: "Фотя Поветенний господареві спокою не дає — на поветь кличе".

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, у багатьох областях 25 серпня сіяли озимину. Вважалося, що якщо на Фотю зранку випав іній, отже, можна чекати хорошого урожаю. Якщо випав дощ - бабине літо буде коротким. Телпая та ясна погода говорять про те, що у лісі буде багато білих грибів.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

Приказки та прикмети:

- Якщо зранку на траві паморозь – урожай озимих буде хорошим.
- Якщо день видався похмурим і дощовим – ранньої восени буде мало ясних теплих днів.
- Якщо 25 серпня ясно і тепло – вродять білі гриби.
- Якщо кішка миє шерсть на голові – буде тепло і сонячно.

Нагадаємо, стало відомо, скільки євроблях розмитнили українці.

Як повідомляв портал Знай.uа, день Державного Прапора: як українські зірки привітали країну.

Також Знай.uа писав про те, українці масово повернуть субсидії у бюджет.