Цього року для того, щоб потрапити в школу чи садочок потрібно мати щеплення. Йдеться про щеплення від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та хіб-інфекції.

Вакцини, передбачені Календарем профілактичних щеплень, можна отримати безоплатно у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта.

Виняток становлять діти, які мають медичні протипоказання, у Вінницькій області є близько 4% таких дітей. Повідомила про ситуацію начальниця відділу лікувально-профілактичної допомоги дітям Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, Тетяна Бондаренко:

“В нас по області є близько 150 дітей, які мають довготривалі показання проти щеплень. І є ще частина дітей, які мають протипоказання, але тимчасові… Безумовно ці дітки підуть в школу, і саме колективний імунітет захистить цих дітей.”

Тетяна Бондаренко запевняє батьків, що “вся вакцина, яка зараз є у закладах охорони здоров’я, має прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я” , яка є найавторитетнішою у світі у галузі охорони здоров’я.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Кількість невакцинованих дітей шкільного та дошкільного віку у Вінниці, оприлюднять після першого тижня навчання.

Нагадаємо, Знай.ua писав, що Супрун показала українцям ідеальний рецепт шашлику: "Смажити швидко і маленькими порціями".

Портал Знай.ua повідомляв, що виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун може піти у відставку.

Як повідомив Знай.ua, лікарі закликали відмовитися від йоду й зеленки.