Хоч і Верховна Рада почала процедуру відстрочки драконівських штрафів за використання "євроблях" в Україні, поки вони продовжують діяти, і кожен, хто користується авто на іноземній реєстрації, ризикує бути оштрафованим.

Зараз триває обговорення даної проблеми. Нова Рада вже проголосувала за пропозицію направити законопроект на розгляд профільного комітету. Після розгляду в комітеті законопроект має бути підтриманий більшістю депутатів нового парламенту, підписаний головою Верховної Ради і Президентом і після цього офіційно опублікований. 10 вересня - найближча дата, коли депутати зможуть проголосувати за даний законопроект.

євробляхи
євробляхи

Поки штрафи діють, митниця при виявленні порушень зобов'язана їх застосовувати. Якщо автомобіль знаходиться в режимі тимчасового ввезення, то штрафи розраховуються наступним чином:

  • до 3 діб – 850 грн,
  • 3-10 діб – 5,1 тисячі грн,
  • 10-20 діб – 17 тисяч грн,
  • 20-30 діб – 85 тисяч грн,
  • Більше 30 діб – 170 тисяч грн з конфіскацією,
  • Втрата "євробляхи" – 170 тисяч грн.

євробляхи
євробляхи

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що влада не залишає у спокої "євробляхерів".

Як повідомляв портал Знай.uа, новий законопроект пропонує відстрочити введення штрафів за не розмитнені автомобілі.

Також портал Знай.uа писав, що "євробляхи" при Зеленському отримають унікальний шанс.