Сьогодні, 11 вересня, в Києві відомий український журналіст Роман Сущенко, який повернувся з російського полону, дає прес-конференцію Разом з ним у Києві присутній російський захисник і адвокат Марк Фейгін. Пряма трансляція ведеться в Інтернеті.

"Я шість років працював у Парижі. Але матеріали були виважені, подавались всі сторони ситуацій. Моя специфіка була - оперативні онлайн замітки. Я і не думав, що моя скромна персона буде для них настільки цікавою", - сказав Сущенко.

Інформаційні агентства нагадали, що Сущенко затримали восени 2016 року в російській столиці. Спецслужби РФ назвали журналіста кадровим співробітником української розвідки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Сущенко рятувався у тенетах Путіна мистецтвом. Він писав картини.

"Це було на рівні підсвідомому. Мої музи, напевно вели мої руки. Ці роботи визначали момент історичний. Малюнок "Гай" був за кілька днів до етапування", - каже журналіст.

Також Сущенко додав, що символічною була остання картина в полоні, на якій він зобразив осінь. І саме восени він повернувся додому. Свої творчі шедеври автор передавав в Україну. Єдина робота зникла - храм. Вона була намальована у Лефортово. Потім Сущенко цю картину дублював. Десь 30 малюнків намалював чоловік у полоні. А ще 50 для сина - він фанатіє від автомобілів.

Журналіст зізнався, що у полоні виписав видання "Дзеркало неділі" і автомобільний журнал. Хоча доводилось читати між рядками, оскільки інформацію подавали з шаленою пропагандою. Це було у Лефортово. А потім була повна темрява, далі його тримали у СІЗО. І там були певні обмеження.

Проти нього відкрили кримінальну справу, звинувативши в шпигунстві. Свою провину Сущенко так і не визнав і згодом був повернений в Україну у результаті масштабного обміну, про який особисто домовилися Путін і Зеленський.

Нагадаємо, звільненого з полону Кремля Клиха терміново перевели у військовий госпіталь.

Як повідомляв портал "Знай.uа", збочення Кисельова та свідчення проти Кличка: Сенцов і Кольченко розповіли про ув'язнення.

Також "Знай.uа" писав, мама звільненого з катівень Путіна Сенцова приїхала з Криму до сина.