День народження «Смайлика»

День народження цього електронного символу відзначають щороку 19 вересня. У 1982 в цей же день вперше було запропоновано використовувати відразу три символи для позначення усмішки: двокрапка, дефіс і дужку. Це запропонував Скотт Фалман, який був професором Університету Карнегі-Меллона.

Зараз смайлики відразу відображаються різними іконками, з допомогою яких можна показати міміку. Вони допомагають краще зрозуміти людину в електронному листуванні. Деякі спілкуються тільки з їх допомогою і без слів, але так може не кожен.

Всесвітній день безтраншейних технологій

День відзначають кожен третій четвер вересня, він неофіційний, а рішення його святкувати прийняли на семінарі в Москві в 2016 році. Технологія горизонтального направленого буріння – одна з найсучасніших. В ній використовують передові технології та обладнання.

Міжнародний день наслідування піратам

День ще називають «Говори, як пірат». Його відзначають в 40 країнах 19 вересня щороку. Свято веселе, всі вбираються в піратські костюми і навіть говорять, як пірати. Ідея створити таке свято прийшла Джону Бауру і Марку Саммерсу. У 1995 році вони представляли себе піратами, коли грали і використовували піратський сленг. Трапилося це 6 червня, але дату вирішили вибрати 19 вересня. Є версія, що це день народження колишньої дружини Марка. До 2002 року мало хто знав про це свято, але дуже скоро про нього дізналися багато людей і відразу стали шанувальниками незвичайного свята.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Михайлове Чудо - спомин чуда Архістратига Михаїла, колишнього в Хонах (Колосах).

Михайлов день

В народному календарі це свято архангела Михаїла – одного з найбільш шанованих біблійних персонажів. Його просять зцілити від різних хвороб, тому що він – переможець злих духів, а їх вважали джерелами різних хвороб. Його іменем часто називають цілющі джерела. На Русі це був час мирських братчин – на зібраннях вирішували сусідські та сімейні справи. Часто все закінчувалося суперечками і сварками. Але потім влаштовували бенкет, примирення і братання. А кожен приносив свою страву на стіл. А ось працювати в цей день не можна.

Народні прикмети на 19 вересня

Іменини в цей день

Андрій, Архип, Всеволод, Давид, Денис, Дмитро, Іван, Кирило, Костянтин, Макар, Михайло, Текля

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.