День винахідника і раціоналізатора України

День відзначають кожну третю суботу вересня. Його встановили в 1994 році за Указом президента. В Україні діяльність винахідників і раціоналізаторів регулює Укрпатент. Цей день об'єднує багатьох людей різних професій і спеціальностей. Але всі вони творці, які чудово відчувають нове і можуть виходити за рамки.

День фармацевтичного працівника України

Цей день встановили за Указом президента у 1999 році. Його відзначають кожну третю вересневу суботу. Це професійне свято для понад 350 000 представників фармацевтичної галузі. В Україні на цьому ринку працюють більше 10 000 аптек, 5000 аптечних пунктів, 7000 лікувально-профілактичних закладів та більше 5000 фармацевтичних організацій.

Міжнародний день поширення інформації про хворобу Альцгеймера

Цей день також називають Всесвітнім днем боротьби з хворобою Альцгеймера. Його заснували в 1994 році, а ініціаторами стали організації, які досліджують це захворювання і намагаються знайти способи хоча б уповільнити його розвиток. Хоча постійно з'являються все нові сенсаційні заяви, але засоби боротьби поки не знайшли. Поки можуть тільки згладити симптоми і зробити так, щоб хвороба не так швидко прогресувала.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Міжнародний день миру

День миру відзначають щороку 21 вересня. Генасамблея ООН оголосила його на національному і на міжнародному рівні в 1981 році. Але спочатку його відзначали кожен третій вівторок вересня до 2001 року. Заходи цього дня починаються з церемонії біля Дзвона миру. Він знаходиться в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. Звертається Генсекретар ООН і вдаряє в дзвін, далі проходить хвилина мовчання і виступає голова Ради безпеки.

Православні свята:

  • Різдво Пресвятої Богородиці.
  • Святкування ікон Божої Матері: Почаївська, "Різдво Богородиці", Домницька, Холмська, Софія – Премудрість Божого, "Знамення" Курська-Корінна, Леснинская, Хлібна.

Мала Пречиста, Оспожинки

Для православних християн це велике свято – Різдво Пресвятої Богородиці. А Оспожинками день називали, тому що для предків то було свято врожаю тривалістю в тиждень. Всі співали, танцювали, грали і влаштовували бенкети. Найстарша жінка стояла з короваєм, поки молоді співали пісні, прославляючи Богородицю. Далі коровай розламували так, щоб кожному дістався шматочок, а жінки приносили свої шматки додому і годували ними худобу.

Народні прикмети на 21 вересня

До нареченим за традицією приходили родичі, щоб подивитися, як вони обжилися і навчити важливим речам. Молода годувала гостей обідом, а чоловік показував господарство.

Іменини в цей день

Георгій, Іван, Марія

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.