В ООН заявили, що через танення льодовиків на рівень світового океану стрімко піднімається. Дослідники Міжурядової панелі зі зміни клімату ООН Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) відзначають, що якщо урядовий апарат не візьме під контроль викид парникових газів до 2050 року, Лос-Анджелес, Майамі і Барселона можуть опинитися під водою. А далі така ж доля чекає на Одесу.

Через викиди парникових газів рівень океану піднімається швидше, ніж це було ще сто років тому. Крім того, збільшується температура і кислотність океану, що призводить до масової загибелі живих істот. Через глобальне потепління стрімко тануть льодовики і нагрівається вічна мерзлота.

Вчені відзначають, що за найоптимістичнішими прогнозами 2050 рік може стати фатальним для Джакарти, Маніла, Бангкока, Ліми, Сінгапуру, Барселони і Сіднея. У наступні 100 років під водою можуть опинитися Одеса, Коблево, Південне та інші прибережні міста.

Крім того, танення льодовиків призведе до природних катаклізмів, які призведуть до величезних втрат серед людського населення.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Вчені відзначають, що мінімізація викидів парникових газів не зможе повністю врятувати планету, але все ж наслідки не будуть такими фатальними.

Нагадаємо, 16-річну школярку номінували на Нобелівську премію.

Раніше Знай.ua повідомляв, по всій Європі діти вийшли на масові протести.

Також Знай.ua писав, українців попередили про найстрашнішу загрозу для людства.