16-річна активістка Грета Тунберг сколихнула своєю позицією увесь світ, що викликало в батьків українських дітей чимало питань. Як правильно поводитися, якщо своє чадо вирішило стати активістом? Що робити, якщо дитина бере участь у публічних акціях і виступає перед громадськістю?

Про це розповіла психологиня, експертка благодійної організації "100% Життя" Катерина Панделі, передає "ТСН".

Грета Тунберг

За словам Панделі, дитина - це організм, який розвивається. Навіть, якщо у 15 років вона виглядаю "дорослою", насправді, це не зовсім так. У цьому віці ще не є сформованою емоційна сфера, тому підліток потребує постійного нагляду з боку дорослих. Виходить, що ще не докінця психічно сформованій Греті довелося транслювати власну думку про глобальні світові проблеми, та ще й нести відповідальність за власні слова.

Найважливіше у такій ситуації постійно знаходитися поряд зі своєю дитиною та підтримувати її, надаючи емоційний захист. Якомога більше обіймайте ваше чадо, керуйтеся зв'язком, який між вами встановлений.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Грета Тунберг

Усі помітили, як під час останнього виступу у Грети на очах виступили сльози - це свідчить про нестабільність її емоційного стану. У таких ситуаціях підтримка батьків є вкрай важливою.

"Крім екологічних активістів, є такі види активізму, які не зовсім безпечні – наприклад, ЛГБТ-активізм або радикальні рухи – неважливо, праві/ліві. І якщо так сталося, що дитина все-таки опинилася в ситуації, коли від неї чекають публічних виступів, заяв, дій – подбайте потім про відновлення її психологічного здоров'я!" йдеться у повідомленні

Нагадаємо, 16-річну школярку номінували на Нобелівську премію.

Раніше Знай.ua повідомляв, по всій Європі діти вийшли на масові протести.

Також Знай.ua писав, українців попередили про найстрашнішу загрозу для людства.