Не знаєте, куди вкласти гроші через можливі ризики? У цій статті ми проаналізуємо: які інструменти мають право на життя у 2019-му році? Які прибутки можна вважати стабільними, а які ні? Давайте поговоримо більш детально: пасивний/активний прибуток - куди вигідніше вкладати? Тут представлені найкращі пропозиції щодо інвестування.

Куди вкласти гроші в Україні? 5 основних принципів інвестування

На сьогоднішній день український ринок не готовий до продуктивних інвестицій. Багато варіантів інвестицій є ризикованими. Та й безпека, прибутковість грають не останню роль. У ряді випадків можуть виникнути невеликі труднощі.

Проте, навіть інвестуючи невеликий капітал у бізнес, послугу або інший інструмент, можна все ж таки отримувати фіксований прибуток. І подвоїти або потроїти свої матеріальні статки. Давайте більш детально поговоримо про те, як вигідно вкладати гроші в Україні у 2019 році.

Звичайно ж, питання, що стосується вкладення грошей у нас у країні, досить непросте й делікатне. І розібратися у існуючому різномаїтті сьогоднішніх пропозицій доволі складно. Спробуємо вам допомогти у різноманітності інвестиційних можливостей. І підкажемо, куди найкраще вкладати гроші, щоб отримати гідний прибуток.

Сьогодні у інтернеті існує безліч різних платформ для приватних інвесторів. Але чи вдасться вам добитися успіху в ситуації, коли на українському ринку прогнози досить мінливі? І чи можна довіритися інвестуванню онлайн? Тут не обійтися без спеціального багажу знань.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Куди вкласти гроші в Україні?

Щоб стати успішним інвестором, і гроші принесли реальну вигоду, перш за все, необхідно вивчити основні принципи інвестування:

1. Присутність вільних грошей. Звучить, можливо, банально. Однак інвестувати без грошей, наприклад, брати кредит або позичати у когось не варто. Україна - країна, у якій економіка досить нестабільна. І чекати дива або везіння не варто. Найчастіше інвестування грошей - це ризик. І щоб їх вкладення було прибутковим і приносило прибуток, необхідно мати власні кошти.

2. Наявність регулярного прибутку. Мається на увазі власний бізнес або заробітна плата. Вкладаються гроші або замислюються про інвествування лише за гарантії стабільної роботи чи наявності іншого постійного джерела доходу.

3. Складання плану: куди й скільки грошей вкладати? Фахівці у галузі інвестування стверджують: чіткий план і продуманий алгоритм дій - це інструмент вашої оперативної діяльності. Це потрібний аспект майбутніх дій на папері, який дозволить все детально продумати та досягти більш високих результатів.

4. Обдумане рішення: якщо негайно витратити отриманий прибуток, успіху не буде. Гроші можуть знецінитися, ось чому прибуток не варто спочатку витрачати у власних цілях. Отримані відсотки або прибуток необхідно направляти на формування свого нового портфеля. Таким чином, у майбутньому ви зможете розширити свої можливості.

5. Здійснення контролю за своїми коштами. Це означає, що ви не повинні бездумно вкладати свої фінанси, забувши про них на час або зовсім не згадуючи роками. Грамотне інвестування коштів - це інтерес до грошових потоків у своєму напрямку.

Куди вкласти гроші в Україні?

Із урахувнням вищевказаних принципів вам буде легше прийняти грамотне рішення щодо того, як збільшити розмір свого гаманця. Працюючи по наперед заданому алгоритму, ви не станете піддаватися своїм емоціям, що надзвичайно важливо у процесі інвестування.

Інвестиції в Україні, їх види: як грамотно заробити?

Найголовніше правило для інвестування коштів - максимальний мінімалізм можливих ризиків. Згідно із дослідженнями експертів, при вкладанні грошей, необхідно керуватися правилом: направляти близько 30% своїх коштів на справу, яке 100% принесе прибуток.

Ви можете здійснювати щомісячний або щорічний внесок у дорогоцінні метали, акції або депозитний рахунок тощо. Пасивний прибуток на акції та облігації - теж непоганий вид заробітку і доходу.

Але найкращий варіант вкладення, якщо ви будете диференціювати інвестування. Тобто ваш бізнес-портфель інвестицій буде спрямований не в одне русло, а кілька. Не виключено, що десь можна програти. Але водночас інші види стануть більш виграшними.

Куди вкласти гроші в Україні?

Якщо ви мало про що-небудь знаєте, то ніколи не вкладайте гроші, не перевіривши усе ретельно. Тут можна як виграти, так і відчайдушно програти. Найбільш вигідні види фінансових інструментів, що пропонуються на українському ринку 2019, наступні:

  • Спекулятивна форма. Цей вид заробітку, який допомагає збільшити своє матеріальне становище за допомогою перепродажу чогось.
  • Фінансова форма. Коли здійснюються вкладання у фінансові інструменти, наприклад, цінні папери.
  • Венчурна форма. Даний вид інвестування має відношення до перспективних майбутніх технологій або ноу-хау в певній сфері діяльності.
  • Реальна форма. Передбачає вкладення гривень або доларів у реальні об'єкти, наприклад, можна купити квартиру, тобто у нерухомість.

Спочатку краще, звичайно ж, уникати агресивних вкладень. Мається на увазі інвестування із найбільшим ризиком. Найменшим ризиком вважаться консервативні вклади. Середні за ступенем небезпеки – це вкладення із помірними ризиками.

Куди інвестувати? Перспективні варіанти 2019

Сьогодні цілком реально заробляти гроші та отримувати прибуток навіть при мінімальних капіталовкладеннях. Представляємо найкращі способи, куди можна вкласти 1000, 10000, 20000...

  • Банківське інвестування. Це найпростіший і найбільш поширений в Україні спосіб, що дозволяє вкласти навіть мінімум коштів, наприклад, 1000 грн. Інша справа - процентні ставки, їх розмір, скільки ви на цьому зможете заробити та рівень інфляції. Зважаючи на усі ці аспектів, вигода банківського інвестування не так вже й приваблива. Але якщо ви вирішили обрати саме цей напрямок, тоді інвестуйте гроші туди, де вище ставки, і у ті фінансові установи, які працюють на банківському ринку вже багато років.
  • Бізнес-вкладення. Тут треба добре розібратися, куди вкладати свої гроші, чи варто це робити, які ризики та який зиск. Спочатку скласти бізнес-план, прорахувати вкладення, можливий прибуток. А потім вже відкривати власну справу.
  • Вкладення у Пайові інвестиційні фонди (так звані ПІФи). Цей вид вкладень досить поширений у США та Європі. Багато людей намагаються вкласти гроші у ПІФ. У нас в Україні на такі рахунки краще вкладати не більше 10% грошей. У такому випадку вашими вкладеннями стане розпоряджатися брокер. Можливість прибутку тут становить 50:50.
  • Придбання цінних паперів. Цей спосіб інвестування використовують у нас дрібні, середні та великі підприємці. Головне у цьому питанні - брокер повинен бути надійним та ліцензованим.
  • Купівля квартири або будь-якої іншої комерційної/некомерційної нерухомості. Цей варіант вигідний не тільки для того, щоб продати, а потім перепродати, а і як можливість здавати в оренду.
  • Здійснення приватного кредитування. В Україні таке інвестування досить популярне. Ризики тут, звичайно ж, присутні, - це можливість потрапити на недбайливого позичальника. У разі сумлінного використання ваших коштів цей метод інвестування допоможе сформувати власний капітал. І отримати від приватного кредитування відсотки за кредит.
  • Вкладання кошів у дорогоцінні метали. Вважається, що золото - це стабільність. І оскільки воно завжди в ціні, то є резон вкладати гроші у дорогоцінні метали.
  • Придбання валюти. Оскільки Україна - країна, в якій валюта постійно зростає або падає, гривня знецінюється і на цьому можна непогано заробити. Головне - вникнути в це питання, вивчити всі «за» та «проти».

Куди вкласти гроші в Україні?

Наша порада: купувати валюту, коли курс досягне мінімуму, а на піку продавати. Найкраще користуватися валютною парою долар-євро. Тоді ви перестрахуетесь і отримаєте максимальну вигоду.

Інвестування 2019: ризики, свобода і комфорт

Вкладаючи гроші, будьте готові до того, що ви допустите якісь помилки. І не зможете уникнути можливих ризиків. При великих втратах експерти та практики із інвестування радять відразу вивести кошти, що залишилися і хоча б врятувати їх. Згодом зав'язати із цим видом інвестування.

Ви можете убезпечити себе самі, якщо будете вкладати гроші у напрямку із мінімальним ризиком. Розглянемо на прикладі: ви - людина небагата, але хочете отримувати пасивний прибуток. Можна вкласти для початку 1000 грн. Депозит під 18% річних - це можливість отримати прибуток 180 грн. Вклали 5 000 грн., отримали 900 грн. з рік, 10 000 грн., - ваш прибуток від інвестування складе 1800 грн.

Розглянемо ще один варіант інвестування. Припустимо, ви купили квартиру за 10 000 доларів. Здали її за 3 000 грн. І вирішили, що комунальні платежі платитиме орендар. У такому випадку за рік ви отримаєте 36 тис. грн.

Якщо курс долара, наприклад, становить 24, то ваш прибуток за рік - 1 тис. 500 доларів. І ваш проект при стабільності окупиться через 6,5 років. А якщо ви отримали нерухомість у спадок, то й зовсім зможете отримувати прибуток практично без вкладень. Не виключено, що знадобиться ремонт, меблі чи техніка. Цей аспект - вже на ваш розсуд: здавати дешевше без ремонту чи зробити його й отримати більший прибуток?

Вільне інвестування - це вкладення грошей в мистецтво. Ряд об'єктів мистецтва коштують досить дорого. Тим більше, що картину можна не тільки купити, але і перепродати набагато дорожче. Цінителі мистецтва користуються цим перспективним напрямком вкладень.

Куди вкласти гроші в Україні?

Комфортний спосіб інвестування - інтернет. Правда, даний проект належить до розряду ризикованих. Гарантії отримання прибутку тут мінімальні. Стартап для вкладень може бути досить перспективним. Однак тут існують ризики потрапити на аферистів і прогоріти, тому необхідно бути гранично уважними.

Якщо ви шукаєте швидкий спосіб отримання доходу, то вам підійдуть бінарні опціони. Однак цей спосіб один із найбільш небезпечних у плані ризику. Потрібно вміти правильно прогнозувати, - у такому випадку можливий успіх інвестування.

Один із способів вільного інвестування - вкладання грошей у себе. Наприклад, ви можете вивчити англійську мову, а потім заробляти, використовуючи отримані знання.

Такий підхід вважається європейським. Тобто люди вкладає гроші у себе, а не в якісь матеріальні цінності. Саме саморозвиток допомагає досягти більшого прибутку і заробити капітал. Такий актуальний спосіб буде найбільш підходящим для тих, хто любить вчитися, прагнути до знань та досконалості.

Куди вкласти гроші в Україні?

Визначившись із питанням: куди інвестувати гроші, не забувайте про те, що головне тут - чітка мета та грамотний план. Багатими хочуть бути багато людей, однак виходить стати фінансово незалежними не у всіх. Бажаємо знайти себе, йти вперед заради поставленої мети. І досягати бажаного результату.