Відомо, що до 2100 року прибережні міста України частково покриються водою.

За словами координатора програми "Зміна клімату та енергетична політика" Фонду ім. Генріха Бьолля Оксани Алієвої, зростання рівня Світового океану загрожує також і Україні, особливо південних регіонах країни, передає Politeka.

Вона також впевнена в тому, що нашим дітям доведеться побачити, як частина українські міста на півдні просто-напросто підуть до дна.

До того ж, Алієва повідомила, що підвищення впливу кліматичних умов зможе вплинути на стан здоров'я. В основному це стосується літніх людей і людей з проблемами серця.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

До того ж, це вже не перший випадок таких неспокійних прогнозів. Через зміни клімату за 100 років рівень моря в країні підніметься майже на 1 метр. Про це повідомив науковий співробітник Інституту географії Національної академії наук Олександр Голубців.

Він стверджує, що через зростання рівня води 62 українських села, а також 6 міст можуть опинитися під водою. До того ж, можуть бути затоплені 34 міста, наприклад, Одеса, Херсон, Миколаїв, Керч, Бердянськ і Маріуполь.

"На 2100 рік ми прогнозували і прийняли, що рівень моря в Україні буде підняте на 82 сантиметри. Це базовий показник", – підкреслив експерт.

Нагадаємо, що в ООН заявили, що через танення льодовиків на рівень світового океану стрімко піднімається.

Як повідомляв портал Знай.ua, розповіли, в чому особливості земельної реформи в Україні.

Також портал Знай.ua писав, що в Італії влади закрили дороги і евакуювали жителів гірських притулків після попередження про можливе обвалення частини льодовика на горі Монблан.