У новому опалювальному сезоні маса українців може залишитися без субсидій. Однак, не всім по кишені платити повну вартість опалення, тому зараз як ніколи гостро стоїть питання про збереження субсидії.

Адже, як прогнозують експерти в найближчому опалювальному сезоні півмільйона домогосподарств може залишитися без субсидії.

Субсидію не зможуть отримати ті громадяни, які мають великогабаритне житло, новий автомобіль або мотоцикл, яким менше п'яти років. Також права на субсидію позбавляються ті, хто зробив хоча б одну покупку дорожче 50 тис. грн.

Також причина відмови субсидії може стати не подання повторної заяви на виплати.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Нові заявки повинні подавати:

- орендарі;

- внутрішньо переміщені особи;

- домогосподарства, в яких з травня 2019 сталися зміни у складі сім'ї;

- громадяни, які отримали субсидію за рішенням комісії;

- домогосподарства, в яких субсидія нараховувалася на фактичну кількість проживаючих осіб;

- сім'ї, до складу яких входять непрацюючі особи працездатного віку, у яких доходи менше мінімальної заробітної плати або взагалі відсутні.

ТОП-5 методів зберегти субсидію

1 Квартиру або нерухомість можна розписати на кількох власників. Щоб субсидіант володів меншою кількістю квадратних метрів.

2 Можна виписати родичів з квартири, і оформити субсидію на себе самого. До речі, багато хто вже це зробили.

3 Подружні пари йдуть на офіційний шлюборозлучний процес, щоб скоротити склад сім'ї. І, відповідно, коло осіб, чиї доходи враховуються при розрахунку субсидії меншає.

4 Люди оформляють дорогі покупки на близьких і користуються ними за довіреністю. Так часто надходять з машинами.

5 Все це потрібно, щоб довести державі, що у людини/сім'ї немає ніяких надмірностей, а поточних коштів недостатньо на оплату комунальних послуг.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні вводиться монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Виплачувати пільги на комуналку будуть двома способами: готівкою і безготівковими.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Гончарука приготували українцям нові субсидії, цифри радують: хто отримає допомогу.

Также Знай.ua, писав, як забезпечити собі нормальну старість, не сподіваючись на державу.