Всесвітній день тверезості і боротьби з алкоголізмом

В цей день у багатьох країнах проводяться тематичні заходи. Дата неофіційна, її не заснувала ніяка міжнародна організації, але медики усього світу просять звернути увагу на проблеми, які несе в собі алкоголь. День вибрали в пам'ять про Джона Фінча. Він був громадським діячем в США в 19 столітті і боровся з пияцтвом. Він проводив лекції та семінари про шкідливість алкоголю та про те, як боротися з алкоголізмом. Тому сьогодні багато громадських та державних організацій проводять семінари, лекції та виставки, щоб показати, які проблеми породжує алкоголізм. Молодіжні організації роздають буклети і проводять флеш-моби, закликають відмовитися від будь-яких алкогольних напоїв.

День німецької єдності

Це дуже важливе для Німеччини національне свято. Возз'єднання Західної і Східної Німеччини відбулося 3 жовтня 1990 року, тому і вибрали саме цю дату. Також це державний вихідний день, а національне свято колишньої ФРН скасували.

В честь свята організовують мітинги, засідання в меріях і парламентах, вимовляють політичні промови. В деяких місцях також проводять концерти, гуляння, влаштовують феєрверки.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Православні свята:

  • Великомученика Євстафія Плакиди, дружини його Феопистии і чад їхніх Агапія і Феописта.
  • Мучеників та сповідників Михаїла, князя Чернігівського, і боярина його Феодора, чудотворців.

Астафий Вітряк

В цей день відзначається пам'ять великомученика Євстафія Римського. Наші предки назвали день Вітряком з двох причин: дув дуже сильний вітер і відзначали своє свято працівники млинів і вітряків. За вітром можна було дізнатися про погоду на майбутнє: північний принесе холод, південний – тепло, західний – дощі, а східний – ясні дні. А ось якщо шишки ростуть низько, то морози прийдуть рано. Багато починали сплавляти хліб по воді, оскільки вітер дув у вітрила, а річка ще без льоду. Деяку капусту спеціально залишали до морозів, щоб вона була особливого смаку.

Народні прикмети на 3 жовтня

Іменини в цей день

Олександр, Василь, Іван, Іларіон, Михайло, Олег, Тетяна, Федір

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.